23948sdkhjf

Deif vender tocifret underskud til tocifret overskud

En række vanskelige år er skiftet ud med lysere tider for Deif i Skive.

Således har virksomheden, der fremstillinger styringssystemer til vindmøller, vendt et underskud på 24,7 millioner kroner i 2018 til et overskud på 13,1 millioner kroner i 2019.

Underskuddet i 2018 var dels begrundet af, at en af Deifs kunder gik i betalingsstandsning og dels, at nogle store projekter i Kina blev udskudt. 

Men de nye takter for 2019 glæder naturligvis administrerende direktør Toke Foss.

- Det er tilfredsstillende, at Deif er tilbage på vækstsporet efter en række vanskelige år. Vores mere end 4000 globale kunder har købt mere, og vi har vundet markedsandele, lyder det i fra direktøren i en pressemeddelelse.

Ud over at få bugt med underskuddet har Deif øget nettoomsætningen fra 544,7 millioner i 2018 til 566,7 millioner i 2019. Det svarer til en stigning på fire procent.

Kina er ude på den anden side
Deif sælger en del til Kina og har dermed oplevet corona-virus på tætteste hold i årets første måneder. Men virussen har ikke haft betydning på Deifs produktion, lyder det fra Toke Foss.

- Første kvartal i år er forløbet positivt, vores produktion har kørt 100 procent, og vi har opnået en række gennembrud på markederne. Deif er bl.a. begunstiget af et stort marked i Kina, der synes at være kommet godt ud ”på den anden side” af Covid-19. Jeg er derfor ikke i tvivl om, at DEIF under normale omstændigheder ville få en fin fremgang i omsætning og resultat i 2020, siger han.

Nu har corona-virusset sit tag i Europa, og hos Deif holder man nøje øje med udviklingen, men bevarer optimismen.

- Desværre kaster Covid-19 store skygger hen over verdensøkonomien. Det er vanskeligt at vurdere betydningen for DEIF på kort sigt, når store dele af verden ”lukkes ned”; men da DEIF leverer styringer til kritisk infrastruktur, herunder transport, datacentre og hospitaler, vil der fortsat være behov for vores ydelser, siger han og fortsætter:

- På lidt længere sigt er det vores vurdering, at pandemien ikke vil få større negativ indflydelse på vores markeder. Tværtimod håber jeg på, at den økonomiske genopretning efter pandemien vil fokusere på investeringer i den grønne energiomstilling, hvor DEIF kan byde ind med vores løsninger, siger han.

Læs mere om: Deif
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094