23948sdkhjf

Mars giver udfordringer hos Kirkholm

Men det er samarbejdet med de store koncerner som Vestas, Grundfos og Terma, der giver resultater på bundlinjen.
Når europæiske forskere i fremtiden forhåbentlig bliver endnu klogere på det univers, der omgiver os, er det med hjælp fra Skanderborg-virksomheden Kirkholm Maskiningeniører A/S.

Således arbejder Kirkholm Maskiningeniører for tiden blandt andet på målegrej til en Mars-bil og en tank, der kan skabe støvstorme med netop de temperatur- og trykforhold, der er på planeten.

Kirkholm Maskiningeniører arbejder desuden med essentielle elementer i det, der om få år skal blive verdens største teleskop med et hovedspejl på 39 meter i diameter.

Lever af danske koncerner
Opgaverne er gennem flere år blevet løst i samarbejde med blandt andet Aarhus Universitet, og selv om der bruges store ressourcer på det, skaber det altså ikke astronomiske indtægter.

- Det er store danske koncerner, vi lever af. Vi er rådgivende for virksomheder som Vestas, Grundfos og Terma i mange forskellige tekniske spørgsmål. 95 procent af vores omsætning ligger der, men alligevel prioriterer vi samarbejdet med blandt andet Det europæiske Rumfartsagentur, ESA, meget højt, siger administrerende direktør hos Kirkholm, civilingeniør ph.d. Kjeld Bruno Pedersen, til Lokalavisen/Skanderborg.

Spændende med udfordringer
I stedet er rumprojekterne med til at profilere Kirkholm Maskiningeniører som en både innovativ, idérig og ikke mindst kvalitetsbevidst virksomhed.

- Projekterne er med til at profilere os, ikke mindst over for nye kunder. Vi skal for eksempel ikke bevise, at vi er fagligt velkvalificerede. Svaret ligger i, at vi blandt andet samarbejder med ESA. Internt giver det også meget. Alle synes det er spændende med de udfordringer, arbejdet giver, konstaterer Kjeld Bruno Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078