23948sdkhjf

Klagenævn underkender Termas SINE-aftale

Rigspolitiet skal betale 60.000 kr. i sagsomkostninger, mens der åbnes for erstatningsmuligheder for det klagende firma, Finn Frogne A/S.
Den langstrakte sag om Termas levering af kontrolrumssoftware til beredskabets nye kommunikationssystem, SINE, har fået et nyt kapitel.

Klagenævnet for Udbud har således underkendt SINE-sekretariatets nye kontrakt med Terma, som havde en værdi af 85 mio. kr.

Forlig med indbygget ny aftale
Sagen tog sin begyndelse i 2008, da Økonomistyrelsen indgik en aftale med Terma om levering af software til SINE.

I slutningen af 2008 overtog Rigspolitiets SINE-sekretariat ansvaret for kontrakten, og det var derfor dem, der i 2010 måtte opgive forventningerne om, at Terma kunne levere den aftalte software.

Læs også: Ny ballade om dansk beredskabsnet

Læs også: Terma får bet på 250 millioner

I oktober 2010 indgik parterne en forligsaftale, som blandt andet indebar en aftale om en ny og mindre kontrakt til en samlet værdi af 85 mio. kr., som blandt andet skulle dække levering af 12 radiodispatchere og vedligehold.

Erstatningsmulighed for Finn Frogne
Denne aftale blev dog indgået uden at være i udbud, og det fik virksomheden Finn Frogne til at klage til Klagenævnet for Udbud.

I klagen blev det blandt andet anført, at selv om virksomheden ikke havde budt på den oprindelige kontrakt, så kunne den have interesse i at byde på den ny opgave, hvis indhold gjorde den mere interessant for Finn Frogne.

Den klage har Finn Frogne altså fået medhold i, hvorfor Rigspolitiet skal betale 60.000 kr. i sagsomkostninger, mens Finn Frogne vil kunne kræve erstatning fra SINE-sekretariatet.

Læs hele afgørelsen fra Klagenævnet for Udbud her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126