23948sdkhjf

Kører på 30 pct. af omsætningen: Demant lider i corona-krisen

Corona-krisen har trukket sine tydelige spor i det kvartalsregnskab, høreapparatgiganten Demant har offentliggjort tirsdag morgen.

Siden midten af marts, hvor corona-situationen for alvor tog fart på Demants større markeder, har koncernen haft en omsætning svarende til 30 procent af det forventede niveau, oplyser ledelsen i en regnskabsmeddelelse.

- Nedlukningen af stort set alle vores nøglemarkeder i Europa og Nordamerika som en reaktion på spredningen af coronavirus har imidlertid siden midten af marts nærmest gjort det umuligt at servicere patienter og har haft en negativ effekt på høresundhedsmarkedet, der er helt uden fortilfælde, fremgår det i regnskabsmeddelelsen. ...

Kom godt fra start
Året startede ellers stærkt for Demant, der lagde ud med tocifret organisk vækst i engrossalget af høreapparater - især trukket af lanceringen af to nye produkter. 

Men det er en lidt anden snak nu.

- Salget er imidlertid faldet ganske betydeligt siden midten af marts, idet nedlukninger i hele verden har tvunget de fleste kunder til midlertidigt at lukke deres klinikker eller i væsentlig grad at mindske deres aktivitetsniveau. I første kvartal som helhed var den organiske vækst stort set flad, men den nuværende omsætnings-runrate er kun ca. 20 procent af vores oprindelige forventninger, fremgår det af ledelsesberetningen.

- Effekten er midlertidig
Hos Demant er man dog sikker på, at krisen er forbigående, og at markederne nok skal rette sig igen over tid.

- (...) Vi [er] af den opfattelse, at den negative effekt af coronavirus vil være midlertidig, og vi ser ingen ændringer i de fundamentale faktorer, der driver efterspørgslen efter høresundhedsprodukter og -serviceydelser.

Men hvornår den retning vil ske, er endnu uvist og kan tage længere tid end først antaget.

- Vi er af den opfattelse, at høresundhedsmarkedet kun vil opleve en gradvis bedring, som formentlig vil fortsætte ind i 2021. Usikkerheden omkring, hvorvidt en eventuel ophobning af efterspørgslen vil begynde at materialisere sig i 2020, er således øget i løbet af de sidste par uger som følge af, at det har taget længere tid end oprindeligt forventet at genåbne samfundet efter nedlukning, lydet det i ledelsesberetningen.

Trak finansielle forventninger tilbage
Demant valgte allerede den 15. marts at trække de finansielle forventer tilbage for regnskabsåret 2020 på grund af den globale situation med Corona. 

Demant opretholder fortsat suspenderingen af de finansielle forvetninger, fordi det endnu er for tidligt at få et fuldt overblik over situationen. 

- Vi mangler stadig gennemsigtighed, hvad angår varigheden af nedlukningerne af de enkelte markeder samt hastigheden, hvormed den efterfølgende bedring vil ske. Vi er derfor stadig ikke i stand til at udstikke økonomiske forventninger til 2020, oplyser ledelsen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078