23948sdkhjf

Styrtdykkende eksport får fremstillingsvirksomhederne til at drosle ned

Nye tal: Virksomhedernes salg til udlandet faldt med 11,3 procent i april. Det er det næststørste fald i 20 år. DI forudser, at coronakrisen kommer til at ramme virksomhederne og deres medarbejdere hårdt

Fremstillingsvirksomhedernes salg til udlandet i løbende priser faldt med 11,3 procent i april sammenlignet med måneden før, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det skriver DI Business.

Faldet i eksportomsætningen er det næststørste månedlige fald i de seneste 20 år – kun overgået af et fald på 15,6 procent i januar 2017, der dog kom på baggrund af en stigning på 16,0 procent måneden før. Nedgangen i eksporten har fået virksomhederne til at drosle ned for produktionen. I april faldt produktionen med 4,5 procent i forhold til marts.

- Fremstillingsvirksomhederne mærker på ubehagelig vis konsekvenserne af coronakrisen. Store dele af den europæiske fremstillingssektor har været lukket ned under krisen, og efterspørgslen har været forsvundet, mens nedlukningen har stået på, siger Morten Granzau, underdirektør i DI.

Udviklingen har fået konsekvenser for beskæftigelsen i fremstillingsvirksomhederne. Antallet af lønmodtagere i industrien faldt i marts, og virksomhederne har over de seneste to måneder sendt over 25.000 medarbejdere hjem med lønkompensation.

- Det værste er, at fremstillingsvirksomhederne ikke har set bunden endnu. Der er udsigt til meget få ordrer i de kommende måneder, og ordrebeholdningen er allerede på et lavt niveau. Coronakrisen kommer uden tvivl til at ramme virksomhederne og deres medarbejdere hårdt, siger Morten Granzau

Artiklen er bragt i samarbejde med DI Business.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079