23948sdkhjf

Handlen godkendt: Ørsted sælger udendørsbelysningen fra

Konkurrencemyndighederne har onsdag godkendt kæmpehandlen af Ørsteds danske forretning til 21,3 milliarder kroner, der blev indgået i september sidste år.

Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

Ud over elnet-kunderne i selskabet Radius sælger Ørsted også knap 700.000 private el-kunder og sin udelysforretning. Nu skal en større proces i gang, hvor virksomhederne i løbet af de kommende måneder og år skal smeltes sammen, skriver mediet.

Nyt navn
Seas-NVE's administerende direktør Jesper Hjulmand ser gerne, at det nye fælles selskab får et nyt navn, der kan give selskabets 1700 ansatte og dets kunder, en fælles identitet. Det er dog i sidste ende op til Seas-NVE's øverste myndighed: Repræsentantskabet, at beslutte. Det vil ske efter sommerferien.

Radius og Seas-NVE's eget elnet-selskab Cerius forbliver to selvstændige datterselskaber med egne navne.

Salg to år undervejs
Med konkurrencemyndighedernes godkendelse er der sat punktum for en to år lang proces, der begyndte, da Ørsted i juni 2018 annoncerede, at den danske forretning skulle sælges.

Siden bremsede et flertal uden om den daværende VLAK-regering et salg, da Ørsted angiveligt var på vej på udenlandske hænder.

I september blev et køb som godkendt af staten og nu altså godkendt af konkurrencemyndighederne.

Læs hele historien fra vores søstermedie Energy Supply her

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094