23948sdkhjf

Martin lander amerikansk rekordordre

Martin Professional har fået et gennembrud med en ny LED-lampe og kan samtidig præsentere den største enkeltordre i branchen nogensinde.
For godt 10 år siden revolutionerede Martin verdensmarkedet inden for lys til underholdningsindustrien med sin MAC 600-lampe med bevægeligt hoved, der kunne frembringe hidtil usete effekter.

Nu er der meget, der tyder på, at Martin kan gøre det samme med sin nye MAC Aura, der er baseret på en helt ny anvendelse af LED-teknologien.

Ordre på mere end 85 mio.
Virksomheden har for nylig modtaget sin hidtil største enkeltordre og dermed formentlig den største ordre, der er afgivet i branchen nogensinde. Det er den store amerikanske scenelys-operatør Christie Lites, som har afgivet en rammeordre på mere end 85 mio. kr. til levering i resten af 2011, 2012 og 2013.

Ordren omfatter blandt andet 2.000 MAC Aura og er Martins største produktordre på et enkeltprodukt nogensinde. Den generelle ordreindgang for produktet er også højere, end noget Martin nogensinde har oplevet før:

- Præsentationen og salget af MAC Aura har overgået vores forhåbninger. Ordreindgangen for et enkeltprodukt har aldrig været så høj, og det sker på et tidspunkt med generel afmatning og i en branche, der - i højere grad end de fleste - er ramt økonomisk, siger administrerende direktør Christian Engsted fra Martin Professionals hovedsæde i Aarhus.

Udfordrende at implementere
Martin har i indeværende år allerede solgt flere end 5.000 stk. MAC Aura, og produktet ventes at omsætte for et trecifret millionbeløb allerede i sit første leveår.

Kendskabet til MAC Aura er da også hjulpet godt på vej af hjemtagelsen af flere internationale priser de seneste måneder, siger udviklingsdirektør Søren Kjær, der ikke er bleg for at kalde teknologien for en lille revolution:

- Lysindustriens udfordring har de seneste år været at implementere den nye LED-teknologi, som har en lang række fordele i forhold til strømforbrug, levetid, digital præcision, integration med digital video med videre, men som ikke har kunnet give det samme stimulerende lys som de gamle glødepærer. LED-lys er aggressivt og hårdt for det menneskelige øje, og derfor har branchen haft svært ved at finde det rigtige ben at stå på, forklarer Søren Kjær videre.

Opfindelsen er en todeling
Den nye teknologi har været flere år undervejs. Martin deltog oprindelig i et projekt med Højteknologifonden i samarbejde med Aalborg Universitet, og det er en videreudvikling, som har ført til MAC Aura:

- Opfindelsen består i en todeling af lampen i et forgrunds- og et baggrundslys. Det fjerner ulemperne ved LED-teknologien og udnytter fordelene - eksempelvis er MAC Aura mere end dobbelt så effektiv som de nuværende produkter baseret på gammeldags pærer. Kombinationen af for- og baggrundslys giver et langt roligere lys, og samtidig kan vi tilvejebringe nogle helt unikke effekter, fortsætter Søren Kjær.

Skal bevare forspringet
Martin Professional er ejet af industrikonglomeratet Schouw & Co., og her ser administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen MAC Aura som et tydeligt bevis på værdien af langsigtet innovativt fokus:

- Under en krise, som den vi står i lige nu, kan du enten skære ind til benet og fjerne alle umiddelbart unødvendige omkostninger, eller du kan handle strategisk og langsigtet og så nogle frø, der med tiden kan høstes. Vi mener, at det er helt afgørende, at danske industrivirksomheder har råd til og tør tænke langsigtet, og her er innovation og udvikling helt afgørende nøgleord, pointerer Jens Bjerg Sørensen og fortsætter:

- Udviklingen af MAC Aura har været ressourcekrævende og med en lang tidshorisont, men nu står vi til gengæld med en storsællert og et unikt fundament for at vinde markedsandele i de kommende år.

Martin har patenteret sin opfindelse globalt og er nu i gang med at videreudvikle teknologien:

- Vi har som de første løst den udfordring, som industrien har stået med i årevis, og nu skal vi naturligvis bevare vores forspring og sprede teknologien til andre produkttyper, slutter Søren Kjær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078