23948sdkhjf

Ferrum overtager konkursramt automationshus

Ferrum Group går dybere ind i automationsbranchen. Det sker ved oprettelsen af det nye forretningsben, KP Robotics.

Automationsgrenen er allerede fra starten et veletableret robot- og automationshus med en central medarbejdersammensætning og væsentlige kundeaftaler i ind- og udland.

Årsagen er, at Ferrum har købt boet efter KP Automation, der i starten af maj blev erklæret konkurs. Alle KP Automation-projekter, der ligger i GEA og hos en væsentlig spiller i den danske mejerisektor, bliver kørt videre i det nye setup.

Allerede i 2018 etablerede Ferrum sin egen automationsafdeling med teknikere og programmører. Nu vokser afdelingen markant.

- Den helt overordnede ambition er, at vi bliver turnkey-leverandører. Nu kan vi tage hele processen i at levere et komplet anlæg. Det er lige fra ingeniørudvikling i samarbejde med vores strategiske samarbejdspartner Kirkholm til den komplette installation med dokumentation og CE-mærkning, siger medejer og CEO Peter Høegh Jensen, Ferrum Group.

Over de seneste otte år har Ferrum Group, der har hovedsæde i Fredericia, arbejdet målrettet på at blive industriens foretrukne turnkey-leverandør – altså en one-stop-shop, der påtager sig hovedansvaret for små og store modernise­ringsprojekter i industrien.

Ansat nøglemedarbejdere
KP Robotics bliver omdrejningspunkt for Ferrums kompetencer inden for robotteknik og industriautomation. Afdelingen har hjemme i KP Automations tidligere lokaler i Ikast.

Der vil fortsat være fokus på Food & Beverage, men CEO Peter Høegh Jensen slår fast, at alle producerende virksomheder er en del af målgrup­pen for KP Robotics.

Ferrum har indsat en række nøglemedarbejdere fra blandt andet KP Auto­mation på centrale positioner inden for salg, projektledelse og programmering. En af disse profiler er CCO Kim Poulsen, der ser frem til at gå i dialog med nye og eksisterende kunder med en ny og helt anderledes profil i ryggen. Alt i alt er der otte tidligere KP Automation-medarbejdere blandt KP Robotics 12 ansatte.

- KP Robotics har alle de kompetencer, der skal til for at løfte opgaver inden for robotteknik og automation, men med Ferrum Group i ryggen får vi en enestående mulighed for at entrere som turnkey-leverandør. Det betyder, at vi kan løfte både det mekani­ske og det el-tekniske ansvar – og alt derimellem, fortæller Kim Poulsen.

Siden etableringen i 2012 er Ferrum A/S vokset støt i både omfang og formåen. I april i år gik Ferrum således ind på markedet for spildevandsløsninger med selskabet Ferrum Wastewater Solution, og nu også med en styrkelse af kompe­tencerne inden for industriautomation i kraft af KP Robotics.

Samlet har hele Ferrum Gruppen 70 ansatte. 

Kort om Ferrum Group

Hovedaktiviteterne i Ferrum Group er produktionsoptimering, udvikling, konstruktion og indkøring af produktionsudstyr og komplette produktionslinjer samt service og vedligehold. Ferrum har desuden egne produktionsfaciliteter med maskin­værksted og eget center for rustfri produktion.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093