23948sdkhjf

VisBlues batterianlæg havde premiere i golfklub

Tirsdag var der officiel indvielse af det batterianlæg, som batteriproducenten har leveret til Mollerup Golf Club i Risskov.

Samtidig var der også indvielse af de solceller, som golfklubben har fået installeret, og dem som VisBlues batteri skal lagre strøm fra.

Projektet har den mundrette titel 'Fleksibel anvendelse af strøm fra solceller i Mollerup Golf Club' (FASS) har til hensigt at effektivisere klubbens forbrug og gøre den mere intelligent.

Lidt for lille
Størrelsen på solcelleanlægget er på 28 kW peak, og i teorien er denne størrelse en smule underdimensioneret.

Men installationen af solcellerne går også ud på at undersøge klubbens forbrug, og om det kan betale sig at udvide anlægget på et senere tidspunkt. Den forventede produktion fra solcelleanlægget er estimeret til ca. 30.000 kWh om året.

Hvorfor så tilslutte et batteri til solcelleanlægget, hvis sidstnævnte i princippet er for småt? Dette kan forklares ud fra Mollerups strømforbrug, som ligger forskudt over hele døgnet.

Klubbens jordvarmeanlæg kører døgnet rundt, deres buggies oplades om natten, og større selskaber holdes ofte om aftenen og ud på natten, hvor køkken og klubhus holder strømforbruget oppe. Her producerer solcelleanlægget af gode grunde ikke strøm, og derfor giver det mening at gemme den grønne strøm, der produceres i løbet af dagen, til de sene aften- og nattetimer.

Generelt passer klubbens forventede forbrugsmønster også til VisBlues redox flowbatterier, da teknologien performer bedst i op- og afladninger over længere tid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063