23948sdkhjf

Professor forudser elektronisk revolution

Smarte sensorer og internetforbundne apparater i stort tal er på vej til at revolutionere vores brug af teknologi.
- Vi står på samme sted som med Internettet for tyve år siden og mobiltelefonen for ti år siden - lige før en revolution, der ændrer vores liv, siger professor Knud Erik Skouby, leder af CMI (Center for Communication, Media and Information Technologies) på Aalborg Universitet København.

Revolutionen kaldes ”Internet of Things” eller på dansk ”Tingenes Internet”, og det har netop været emne for en international konference på CMI.

Brugeren skal bevare kontrollen
Ideen bag ”Internet of Things” er den simple, at alle vores ting på forskellige måder skal kunne sanse, tænke og kommunikere. Også med hinanden, så de kan aftale ting, som ikke behøver at inddrage os.

- Vores bedste bidrag til denne udvikling vil være en fokusering på at gøre teknologien brugervenlig. I Skandinavien har vi en særlig tradition for at designe med mennesket i centrum, og det tror jeg kan give nogle kvaliteter til udviklingen af ”Internet of Things”. Det handler nemlig ikke bare om, at tingene skal være lette at bruge, men også om, at brugeren for eksempel bevarer kontrollen med sine data, og måske også kontrollen med de intelligente ting selv, mener professor Knud Erik Skouby.

30-50 apparater om dagen
Undersøgelser viser, at vi allerede i dag bruger mellem 30 og 50 apparater om dagen, som er eller umiddelbart kan komme på ”Tingenes Internet”.

Computer og mobiltelefon er det allerede, og stadig flere tv kommer på. Mange andre apparater er også på vej, og det kan være alt muligt fra gasblus og cykelpumpe til fjernvarme og musikanlæg.

- På CMI går vi alle rundt med en fornemmelse af, at ”Internet of Things” er lige ved at eksplodere i vækst, fortæller Knud Erik Skouby.

- Det er som om, vi står på samme sted som med Internettet for tyve år siden og mobiltelefonen for ti år siden - lige før en revolution, der ændrer vores liv. Vi har enorme forhåbninger til denne teknologi. Den vil kunne bruges over alt og vil kunne gøre vores daglige liv bedre, siger professor Knud Erik Skouby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078