23948sdkhjf

Fynsk leverandør vil have en finger med i det indiske rumprogram

Danish Aerospace Company (DAC) er blevet optaget i acceleratorprogrammet Nordin Cohort 2020, der hjælper danske virksomheder ind på det indiske marked.

Læs også: Skal ESAs nye generaldirektør være dansker?

DAC har især set sig lun på det bemandede indiske rumprogram, der i disse år rykker helt gevaldigt. Det fortæller Thomas A.E. Andersen til Electronic Supply.

- Inderne har sat gang i et bemandet rumprogram til en værdi af over 1,4 milliarder amerikanske dollars. De har et erklæret mål om, at de første indere skal være i rummet inden august 2022, og derfor er rumprogrammet interessant for os, siger Thomas A.E. Andersen.

Han fortæller, at Indien for alvor er tjekket ind i kampen om at blive rumfartsnation efter blandt andet USA, Rusland, Europa og Kina.

DAC har tidligere leveret blandt andet motions- og helbredsovervågningssystemer til både NASA og ESA.

Læs også: Inkubatorprojekt vil udklække 40 rum-startups på fem år

- Det er klart, at jeg gerne vil se, at indiske astronauter også skal gøre brug af vores løsninger, ligesom russiske, amerikanske og europæiske astronauter har gjort det, siger han.

Ikke bare et rumprogram

Men det er ikke bare det indiske rumprogram, der lokker på det indiske marked.

- Vores udstyr er udviklet til ekstreme miljøer, og i Indien ligger også nogle af verdens højeste bjerge og dermed de mest ekstreme miljøer. Det marked vil også være interessant for os, siger Thomas A.E. Andersen.

Og begge markeder bliver nu mere tilgængelige efter, at DAC er blevet optaget i Nordin-programmet.

Læs også: Corona-virus tvinger raketbyggere til værkstedslukning

- Det er et rigtig godt program for os for at afsøge mulighederne og de mulige samarbejdspartnere, der kunne være i Indien. I vores tilfælde handler det både om at se på muligheder, og så har vi et konkret mål i form af rumprogrammet og deres mål i 2022, siger Thomas A.E Andersen.

Og således falder det 11-måneders Nordin program heldigt i kalenderen.

- Vi kiggede på Indien for fire år siden, men der var de ikke langt nok til, at vi synes, det var interessant. Nu har de for alvor gang i det bemandende rumprojekt, og nu er tidspunktet kommet til, at vi skal se, hvad der er af muligheder, siger han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078