23948sdkhjf

Robotkritikere tilbydes en kop kaffe

Den seneste tids debat om robotstøvsugere hos ældre får nu en dansk forhandler til at melde sig på banen med både en opsang og en kop kaffe til kritikerne.
Der er blevet skudt med skarpt i debatten om indførelse af robotstøvsugere de senere år.

Efter en afgørelse i august fra Det Sociale Nævn , som slog fast at støvsugning af robotter godt kan indgå som en del af kommunernes tilbud til plejekrævende borgere, har bølgerne gået ekstra højt.

Nu opfordrer en af sagens parter, butiksansvarlig i RobotEksperten.dk, Jesper Skov, til en mere fredsommelig dialog om emnet.

- Det er gået stærkt med udviklingen de seneste år, og i dag er effektiviteten ligestillet med traditionel støvsugning. Jeg vil gerne invitere alle skeptikere på en kop kaffe, så de kan opleve robotten i aktion, da jeg desværre tror at de ofte taler uden praktiske erfaringer. Jeg har i den forbindelse også svært ved at se fornuften i at være modstander af robotstøvsugere hos ældre. Der er ikke tale om nedskæringer, kun en automatisering af et asocialt gøremål, som giver mere tid til omsorg, siger han.

Ældre er nysgerrige
Jesper Skov pointerer, at Det Sociale Nævn aldrig har accepteret brugerbetaling på området. Nævnets omstridte afgørelse går derimod udelukkende på, at hjemmehjælpsmodtageren ikke kan nægte støvsugning med en robotstøvsuger.

Som lovgivningen er i dag, er det dog stadig de ældres pligt at stille en støvsuger til rådighed, og derfor mener den danske forhandler ikke at brugerbetaling skal udelukkes i fremtiden.

- Det er ingen hemmelighed, at en meget stor procentdel af vores kunder allerede er nået pensionsalderen. De tilgår ofte produktet med stor nysgerrighed, og deres evne til at betjene apparatet har overrasket positivt – og med hånden på hjertet, har vi endnu ikke haft en utilfreds kunde i dette segment. Med priser fra få tusinde kroner, er vi derudover nu kommet på niveau med flere almindelige støvsugere, understreger Jesper Skov.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08