23948sdkhjf

Nordjysk sportsrobot accelererer under corona

På trods af tre-fire måneder med stort set ingen aktivitet som følge af Covid-19, ligger Turf Tanks (det tidligere Intelligent Marking) omsætning 45 procent højere end sidste års omsætning for samme periode.

Samtidig er ordrebeholdningen 200 procent større. Det er lykkedes til trods for, at Turf Tanks allerstørste marked, USA, fortsat er særdeles underdrejet i langt de fleste stater. Det skriver Turf Tank i en pressemeddelelse.

Salg og service uden at være der

Turf Tank fik ny ledelse i starten af 2020, og CEO Olav Bjørn Jørgensen valgte at se corona-nedlukningen i foråret 2020 som en oplagt mulighed for at sætte ekstra tempo på den planlagte opgradering og digitalisering af alle arbejdsgange i virksomheden

- Vi har faktisk lavet en ny virksomhed i år. Før var det en startup-virksomhed. Nu har vi bygget en skalerbar vækstvirksomhed med en ny organisation samt strømlinede digitale processer og systemer. Corona har krævet en ny måde at tænke salg med færre fysiske demonstrationer, hvorfor Turf Tank har etableret nye digitale inside sales-kontorer både i København og Omaha, USA, siger Olav Bjørn Jørgensen, og fortsætter:

- Vi er lykkedes med at igangsætte adskillige robotter rundt omkring i verden uden at besøge kunderne. Tidligere brugte vi flere dage hos hver ny kunde på at installere og sætte op. Nu kan det klares på distancen, fordi vi har udviklet digitale redskaber til selvbetjening, support og live produktdemonstration. Den omstilling giver os kæmpe effektivisering. Alt i alt står vi nu langt stærkere end før.

Robotopstregning er fortsat nyt, og Turf Tanks egentlige konkurrent er den traditionelle manuelle opstregningsmaskine, som skubbes rundt på grønsværen af en medarbejder, som også varetager selve opmålingen manuelt. Indenfor markeder som USA, Storbritannien og Tyskland, vurderer Turf Tank, at man i dag fortsat sidder på under 1 procent af markedspotentialet.

Coronakrisen gav nye roller til robotterne

I nogle sportsklubber varetager forældre til spillere opstregningsopgaven som frivilligt arbejde. Imidlertid har corona også medført salg af robotter til flere af disse klubber, fordi forældre ikke må færdes på sportsanlæggene.

I parker og andre offentlige områder har myndighederne i Holland, Danmark og USA valgt at bruge de danske opstregningsrobotter til at optegne ”corona-cirkler” til at understøtte sikker afstand mellem forskellige grupper af besøgende.

Efter opkøb af sit amerikanske datterselskab i starten af året tæller staben nu 17 ansatte i USA, fem i København og 16 på hovedkontoret i Hjørring, hvor al firmaets robotproduktion og produktudvikling finder sted.

Turf Tank har netop offentliggjort sit 2019-regnskab, der som forventet lander med et underskud på 4,9 millioner kroner som følge af interne restruktureringer samt etablering af en abonnementsmodel, der mindsker initialindtægten, men i stedet sikrer en opbygning af kontraktværdi fra kunderne.

Intelligent Marking ApS
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 2,6 0,5
Driftsresultat -5,5 -3,7
Resultat før skat -6,2 -4,1
Årets resultat -4,9 -3,2
Balancesum 38,9 14,0
Egenkapital 14,2 -2,5
Regnskabsåret blev afsluttet dd. mmmm åååå.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063