23948sdkhjf

Ny superklynge for science og velfærdsteknologi

27 repræsentanter i én og samme klynge.

Læs også: Minister så på intelligente bleer i Aabenraa

Det er virkeligheden for et nyt partnerskab mellem virksomheder, vidensinstitutioner, sundhedsvæsen, kommuner og de eksisterende klyngeorganisationer og innovationsmiljøer inden for life science og velfærdsteknologi i hele Danmark.

De har nu har samlet kræfterne i en såkaldt superklynge, der bygger bro mellem virksomheder, sundheds- og plejesektor og vidensinstitutioner.

Dermed samler “superklyngen” alle parter inden for life science og velfærdsteknologi i Danmark og dækker hele feltet biotek, lægemidler, medico, hjælpemidler, velfærdsteknologi og digitale løsninger.

Det oplyser parterne i en fællespressemeddelelse.

Læs også: 10 millioner til syddanske samarbejder i velfærdsteknologi

Aktørerne har sendt en ansøgning til Uddannelses- og Forskningsministeriet samt Danmarks Erhvervsfremmebeskytelse, og når den endelige godkendelse er klar, er klyngen klar til at etablere sig i landet fire universitetsbyer.

Hovedsædet kommer til at ligge i København, og navnet på klyngen bliver Danish Life Science Cluster.

Et økosystem

Den nye nationale klyngeorganisation kommer til at fungere som en platform for samarbejde mellem alle dele af det "økosystem", der findes omkring velfærdsteknologi og life science i Danmark – herunder hospitaler, kommunale pleje- og sundhedsudbud, uddannelsesinstitutioner og innovationsmiljøer. Dog med klart udgangspunkt i virksomhedernes behov. 

Det handler kort fortalt om at sikre både nye og eksisterende virksomheder optimal mulighed for at skabe værdi på baggrund af den viden, der bliver skabt i de resterende dele af økosystemet, fremgår det i pressemeddelelsen.

Klyngemedlemmerne er:

WelfareTech, Medtech Innovation Consortium (MTIC), Life Science Innovation (LSI), Copenhagen Healthtech Cluster (CHC), Danish Healthtech og Biopeople, Københavns Universitet, DTU, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, FORCE Technology, Bioneer, Alexandra Institute, Teknologisk Institut, DHI, Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Hovedstaden, Lif, Medicoindustrien, Dansk Biotek, Danish Care, Dansk Erhverv og Dansk Industri.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156