23948sdkhjf

Vinderen af Dira Automatiseringsprisen er…

Tirsdag formiddag blev Dira Automatiseringsprisen uddelt ved årets Automatik-messe.

Læs også: Salget af industrirobotter stiger atter i Danmark

Og vinderen blev vandhaneproducenten Vola.

Vola har sin produktion i Horsens, og for et par år siden var man løbet ind i pladsproblemer, og stod derfor til at udvide fabrikken.

Samtidig havde virksomhedens salg ændret sig markant over de seneste par årtier, så man i dag ved den enkelte montagestation har brug for et langt mere varieret udbud af komponenter.

- Det at få automatiseret og arbejde med hele flowet og alt omkring det blev ret centralt i en nye løsning, fortalte fabriksdirektør Peder Nygaard.

Læs også: Som ventet: Klart færre besøgende på Automatik 2020

Som noget i en Star Wars-film

Løsningen blev leveret af Cestek Automation i samarbejde med Omron.

Den består af ni mobile robotter, der leverer komponenter til montagestationerne på fabrikken i Horsens.

Den løsning faldt juryen altså for, og Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør for Dansk Industri, kunne derfor overrække prisen til Peder Nygaard.

- Vola har med installationen af en flåde bestående af ni mobile robotter i kombination med et moderne højlager formået at sætte fokus på fleksibilitet og hurtig omstilling i deres produktion. Sidst jeg besøgte dem, troede jeg, jeg var kommet ind i en Star Wars-film, kan jeg huske, fortalte Lars Sandahl Sørensen da han læse juryens begrundelse op.

Læs også: Automatik 2020: Mere kvalitet end kvantitet hos Sick

- De har med en klar strategi for deres automatisering højnet produktiviteten, reduceret antallet af fejl samt forbedret arbejdsmiljøet for de ansatte med færre løft og mindre ensformigt arbejde. Samtidig har Vola tænkt medarbejderne ind i løsningen fra starten, hvilket er vigtigt, når nye automatiseringsløsninger skal have succes. Vola vil med sin imponerende automatisering ikke bare inspirere andre virksomheder i samme branche, men også på tværs af brancher. Automatiseringsløsningen er et beundringsværdigt eksempel på teknologisk innovation, en stor udvikling, og Vola viser en modig tilgang til teknologien, sagde Lars Sandahl Sørensen.

God anerkendelse

Det var selvfølgelig en stolt Peder Nygaard, der modtog prisen for automationsløsningen.

- Den har også udviklet sig henover rejsen, og på et tidspunkt kunne vi godt se, at det her havde vi ikke gjort så mange gange før – det havde nogle af leverandørerne også slåsset lidt med. Så at få den her pris og den her anerkendelse for vores projekt, det er vi enormt beærede over, sagde Peder Nygaard.

Vola var nomineret sammen med Welltec og Juliana Drivhuse.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094