23948sdkhjf

Forskere sætter ny rekord for dataoverførsel

Ved at demonstrere konsistent dataoverførsel på 186 gigabit i sekundet, har forskere fra hele verden sammen indvarslet nye, store potentialer for netværksteknologi.
En gruppe forskere fra hele verden indvarslede ved Supercomputing 2011 konferencen den næste generation af high-speed netværksteknologi, da de sendte data i modsatte retninger ved en kombineret hastighed af i alt 186 gigabit i sekundet (Gbps) i et wide-area network kredsløb.

Det svarer til, at man ville være i stand til at flytte to millioner gigabytes per dag. Nok til at overføre næsten 100.000 fyldte Blu-ray diske på en enkelt dag.

- Vores gruppe og partnere har vist, hvordan enorme mængder af data vil kunne håndteres og transporteres i fremtiden, siger Harvey Newman, professor i fysik og leder af højenergifysikholdet .

På vej mod helt nye muligheder
Ifølge forskerne vil bedriften være et skridt på vejen til at etablere nye måder at transportere de stadigt større mængder af data, som krydser kontinenter og oceaner via globale netværk af optiske fibre. Disse nye metoder er nødvendige for den næste generation af netværksteknologi.

- 100-Gbps demonstrationen på SC11 skubber grænserne for netværksteknologi ved at vise, at det er muligt at overføre petaskala partikelfysikdata i løbet af få timer til overalt i verden, tilføjer Randall Sobie, forsker ved Institut for partikelfysik i Canada og team medlem.

Holdet bag rekorden håber, at demonstrationerne i SC11 vil bane vejen for en mere effektiv distribution og anvendelse af data og forskning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079