23948sdkhjf

Høreapparat-koncern forsvarer fondsejerskab

Vores råderum er større, end vi overhovedet kan drømme om, fastslår koncernchef Niels Jacobsen om Oticon Fondens store ejerskab i William Demant-koncernen.
Det giver en næsten uendelig grad af frihed i høreapparatkoncernen William Demant, at man er 60 procent ejet af William Demant og Hustru Ida Emilies Fond – i dag kendt som Oticon Fonden.

Det fortalte koncernchef Niels Jacobsen ifølge Børsen på en konference om fonde på Handelshøjskolen i København, CBS, mandag.

- Vi har mulighed for, via fundatsen, at lade os udvande til det der hedder “væsentlig indflydelse”, hvis det er vigtigt for virksomhedens langsigtede udvikling og overlevelse. Vi er på omkring 20 mia., ved 33-35 pct. ejerskab, som vi kan få tilført i kapital og stadig opfylde fundatsens krav om, at fonden vedvarende skal have en væsentlig indflydelse i virksomheden, sagde Niels Jacobsen.

Et nyt forskningsprojekt på netop CBS skal blandt andet undersøge, hvorvidt fondene fungerer som en spændetrøje for de virksomheder, de ejer, men det afviste Niels Jacobsen blankt.

- Oven i alle disse mange milliarder kan man forestille sig, at når man får tilført så meget egenkapital, vil bankerne måske også låne os lidt. Så vi har faktisk mere råderum end vi overhovedet kan drømme om eller vi med nogen meningsfuldhed kan bruge i vores branche. Så fondsejerskabet er ikke en begrænsning, det er kun vores egne fantasier og ideer til, hvordan vi udvikler forretningen, sagde han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094