23948sdkhjf

Styromatic ekspanderer i Thailand

Fem fremgangsrige år i Thailand får nu producenten af elektroniske styresystemer til at udvide produktionsfaciliteterne og give opskriften på succesfuld outsourcing.
Hvordan outsourcer man egentlig sine aktiviteter til et lavtlønsland som Thailand?

En af de danske elektronikvirksomheder, der ved mest om emnet, er formentlig Styromatic Electronic.

Virksomheden har både dansk produktion med cirka 100 ansatte i Brabrand og kontorer i vesttyske Hilden.

Siden 2006 har Styromatic imidlertid også haft produktion i det nordlige Thailand, hvor virksomheden i sin tid opkøbte sin egen grund og byggede en fabrik helt fra bunden.

Udvider på grund af stigende efterspørgsel
Det har været så stor en succes, at den sidste tredjedel af fabrikkens 3.000 kvadratmeter nu skal forberedes til at blive taget i brug, mens antallet af ansatte forventes at runde 100 i løbet af første kvartal af 2012 mod de nuværende 70.

- Det er klart, at når vi begynder at gøre klar til at tage den sidste del af fabrikken i brug derude, så er det fordi, vi mærker en stigende efterspørgsel, siger COO Kim Storbank til Electronic Supply.

Ansatte sikrer stabilitet
Han er selv i Thailand en uges tid hver måned for at sikre, produktionen forløber som den skal.

Og grundlæggende er det gået smertefrit for Styromatic at operere i Thailand, hvor personalet har taget imod den danske ledelses idéer om blandt andet LEAN-principper og efteruddannelse med et åbent sind.

- Vi har haft de samme ansatte i 5-6 år, og det sikrer en vis stabilitet. Der findes gode tekniske universiteter i området, så vi får mange dygtige folk derfra. Det giver også en vis sikkerhed for vores kunder, at de ved, der ikke står nye folk på fabrikken hver uge, konstaterer Kim Storbank, som kalder forretningsmodellen i Thailand for ”typisk dansk”.

Udlåner kontorer i Thailand
Han og Styromatic har desuden brugt mange ressourcer på netop at sikre hele processen for kunderne, som kommer fra et bredt spektrum af industrien.

- Vi kører typisk prototyper her i Danmark. Når kunden så er tryg ved det, flytter vi produktionen til Thailand for at opnå en kostbesparelse. Vi står for al logistikken og tager derfor risikoen. Og for mange af de kunder, som selv vil stå for enden af produktionsbåndet, har vi kontorer i Thailand, som man kan låne, understreger Kim Storbank.

Fælles IT sikrer service
Sammen med administrerende direktør Asmus Hamborg-Petersen er han en del af den daglige ledelse i firmaet, som er den samme for både den danske og thailandske afdeling.

Samtidig huser produktionsfaciliteterne i Brabrand en fælles server, som sikrer, at Styromatic for eksempel kan teste og programmere på nøjagtigt samme vis, uanset om opgaven udføres i Danmark eller Thailand.

- Derved sikrer vi ikke bare den bedste service til kunderne, men sørger også for, at vigtige data er sikret, pointerer Kim Storbank.

Fortsat produktion i Danmark
Han ser frem til at sætte yderligere skub på produktionen i Thailand, men understreger samtidig, at det er vigtigt at have en dansk produktion.

- Vi tror på, at det er en fordel for os at have produktion begge steder. Vi har investeret i nogle helt unikke maskiner til den danske afdeling, hvor vi fortsat vil fremstille klasse 3-produkter. Fordelen er bare, at vi kan opnå nogle produktionsmæssige fordele ved at masseproducere i Thailand, hvor det også er billigere at indkøbe dele til de hele box build-løsninger, som stadig flere kunder efterspørger.

Billederne i artiklen er fra den danske produktionsafdeling i Brabrand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078