23948sdkhjf

Verdens første flåde af førerløse skibe får Danfoss-indmad

Danfoss Editron, termostatgigantens division for elektrificeret drivkraft, skal levere netop den slags udstyr til en kommende flåde af autonome eksplorationsskibe. Det oplyser Danfoss i en pressemeddelelse.

Læs også: EU vil kigge milliardstort Danfoss-køb efter i sømmene

- Det er faktisk første gang, at en kommerciel, autonom flåde bliver udviklet – i stedet for bare at være en prototype. Vi er meget stolte af at blive valgt som teknologipartner til GMV (Grovfjord Mek. Verksted, red.) til dette banebrydende projekt, siger Erno Tenhunen, Danfoss Editrons marinedirektør.

Danfoss Editron leverer det hybridelektriske fremdrivnings- og kraftværkssystem til flåden bestående af en kombination af batterier og dieselgeneratorer. Virksomheden leverer også energistyringssystem og fremdrivningskontrol for hvert skib.

Den nye autonome Armada-flåde kræver ikke et værtsfartøj og udsender således op til 90 pct. færre CO2-emissioner sammenlignet med konventionelle oceanografiske undersøgelsesmetoder, hvilket sparer cirka 31.000 tons CO2 om året.

De første fire skibe i Armada-flåden, som den kaldes, forventes at blive leveret i 2021. Yderligere syv robotfartøjer forventes færdige i månederne derefter.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094