23948sdkhjf

B&O vokser tocifret på toppen – driftsresultatet stadig i rødt

Bang & Olufsen er kommet fornuftigt ud af første kvartal af regnskabsåret 2020/21, når man ser på gigantens toplinje.

Omsætningen landede på 462 millioner kroner sammenlignet med 419 millioner kroner i tilsvarende kvartal sidste år. Det svarer til en vækst på10,3 procent.

Det fremgår af det kvartalsregnskab, som Bang & Olufsen netop har lagt frem torsdag morgen.

Dog ser det stadig svært ud på driftsresultatet, der lander på -41 millioner kroner. Til sammenligning var det tal -129 millioner kroner i Q1 2019/20.

- I en tid med stor usikkerhed er de regnskabsmæssige resultater et bevis på solid strategi-ekskvering i hele organisationen og en styrke i vores portfolio af innovative produkter, der har gjort os i stand til at tilpasse os de forandringer, vi så i forbrugermønsteret i dette kvartal. Usikkerheden forårsaget af covid-19 fortsætte, og vi har stadig en opgave foran os med at udføre vores strategi og skabe en profitabel forretning. Men vi er tilfredse med det fremskridt, vi har gjort i første kvartal, siger administrerende direktør i B&O Kristian Teär i en selskabsmeddelelse. 

Direktøren tilføjer, at virksomheden beholder forvetningerne til regnskabsåret 2020/21, som er en omsætning i niveauet 2,2 milliarder kroner og et driftsresultat (EBIT) på -100 millioner kroner.

Til sammenligning endte driftsresultatet for regnskabsåret 2019/20 på -347 millioner kroner og omsætningen på 2,0 milliarder kroner.

Fortsætter spareplan

B&O blev hårdt ramt af den verserende corona-krise, der ramte koncernens salg af højtalere, headsets og andet forbrugerelektronik. 

I juni måned måtte B&O udstede et nyt udbud at aktier for at hente 400 millioner kroner ind til selskabets slunkne kasse.

Desuden kører B&O stadig deres redningsplan, som i marts måned blev fremskyndet, netop på grund af corona.

Planen går på at hente 175 millioner kroner i besparelser frem mod 2022, og i første kvartal af 2020/21 har det alene betydet reduktion i omkostninger på 31 millioner kroner, fremgår det af selskabsmeddelelsen.

- Vi fortsætter arbejdet med at hente målet om en årlig besparelse på 175 millioner kroner, når planen er fuldt implemeteret i 2021/2022, siger Kristian Teär.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14