23948sdkhjf

Robotfirma ansætter flere - trods coronadyk i salget

Roeq satser på udvikling og på at være klar, når markedet for alvor åbner igen

Roeq, fynsk leverandør af vogne og overdele til Mir-robotter, har oplevet et kraftigt fald i salget i år på grund af coronanedlukningen, men der er bedring på vej.

Læs også: Grundlægger overtager direktørstolen i robot-virksomhed

- Vores salg har ikke været stoppet helt på noget tidspunkt, og siden juni har der været mere gang i omsætningen. Vi ligger dog stadig under et normalt niveau. Men pilen peger fremad igen, siger Michael Ejstrup Hansen, medejer og administrerende direktør for Roeq.

Mange af Roeqs kunder har været optaget af at beskytte deres medarbejdere, og det har givet hindringer for salget.

- Mange virksomheder vil ikke have nogle fremmede inden for døren. Det betyder, at vi ikke kan implementere nye ordrer, selv om vi har rigtig mange ordrer i pipeline, siger Michael Ejstrup Hansen.

Trods det vigende salg så har Roeq ansat to nye medarbejdere hen over sommeren, og firmaets 18. medarbejder starter om kort tid.

Læs også: Fynboer har indtaget 28 lande på 18 måneder

- Havde vi ikke haft coronakrisen, så havde vi ansat flere. Hen over sommeren har vi tilpasset vores planer, siger Michael Ejstrup Hansen.

Nye penge giver frihed

Roeq fik i august den danske kapitalfond VPK ind som investor. Det har givet nogle penge i kassen for selskabet, så udviklingsarbejdet kan fortsætte.

- Vi kan tage nogle strategiske beslutninger, og vi kan leve med at have flere udgifter end indtægter i noget tid. Vi tror på, at vi står stærkere, når markedet åbner for alvor igen, siger Michael Ejstrup Hansen.

Roeq har for kort tid lanceret GuardCom, som er et kommunikationsmodul, der sørger for hurtig kommunikation mellem Roeqs topmoduler og stationære rullebånd. Det er et produkt, som Roeq venter sig meget af.

Læs mere om: ROEQ
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093