23948sdkhjf

Bestyrelsesformand viger pladsen: Mulig interessekonflikt mellem store koncerner

Formanden for bestyrelsen i Ambu A/S, Lars Rasmussen, har valgt ikke at søge genvalg ved generalforsamlingen til december.

Årsagen skal findes i en mulig interessekonflikt, da Lars Rasmussen også sidder som formand for bestyrelsen i Coloplast A/S.

- Jeg er blevet gjort opmærksom på, at nogle aktionærer har den opfattelse, at der er en mulig interessekonflikt, ved at jeg er formand for bestyrelsen i både Ambu og Coloplast, siger Lars Rasmussen i en pressemeddelelse fredag morgen.

- Årsagen er, at Coloplast ved den seneste Capital Markets Day nævnte, at de måske en gang i fremtiden ville evaluere om distribution af cystoskober kunne være et nyt produktområde at gå ind i. Baseret på denne mulige, fremtidige usikkerhed har jeg bestemt mig for ikke at søge genvalg som formand for bestyrelsen i Ambu for at sikre, at jeg og virksomheden følger de højeste standarder for god selskabsledelse, lyder det fra Lars Rasmussen, som tog posten som formand sidste år.

Bestyrelsesmedlemmet Oliver Johansen, der har været med i Ambus bestyrelse siden 2015, har også valgt at trække sig. Det sker af samme årsager som Lars Rasmussen, da Oliver Johansen er SVP og Global R&D hos Coloplast A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188