23948sdkhjf

Million-bevilling til Danmarks nye lydklynge

Danmarks nye lydklynge Sound Cluster Denmark har netop modtaget en bevilling på 6 millioner kroner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Læs også: Millionerne ruller ind i ny klynge for robotter, droner og automation

Det fremgår af et dokument fra sidstnævnte.

Pengene er en del af en samlet pulje på 160 millioner kroner, som bestyrelsen har fordelt mellem de nyetablerede 14 erhvervsklynger, som Uddannelses- og Forskningsministeriet præsenterede 1. oktober. De nye klynger har hver fået mellem 4 og 17,5 millioner kroner.

Meningen med bevillingen og klyngerne er at bringe forskning og virksomheder tættere sammen og skabe innovation inden for de felter, hvor klyngerne arbejder.

Hovedsæde i Struer

Den nye lydklynge får hovedsæde i Struer, under samme tag om inkubatorvirksomheden Danish Sound Hub.

Læs også: Trecifret millionbeløb til Danmarks 14 nye erhvervsklynger

Her er det meningen at klyngen og hub’en skal have glæde af hinanden til fordel for virksomhederne. Det fortalte direktør i Danish Sound Hub Peter Petersen til Electronic Supply tidligere på ugen.

- Vi har selvsagt en fælles målgruppe, så samarbejdet giver god mening. Dertil kommer, at iværksætteri og innovation er væsentlige aktiviteter for en klynge og den måde, den udvikler sig på. Og det er jo det, vi allerede gør os i, så det bliver vigtigt for klyngen. Og så kan vi være fælles om events og aktiviteter, siger Peter Petersen.

Den nye klynge går officielt i luften 1. januar 2021.

Fakta

Danish Sound Cluster fokuserer på fire områder: Healthcare & welfare, environmental sound solutions, creative sound solutions og future soundtech solutions. Den primære målgruppe er innovationsmodne virksomheder, der anvender lyd i teknologiske produkter og services, eller hvor lyd udgør en markant differentiator, f.eks. lyd i sikkerhedssystemer, robotløsninger mm.

Kilde: Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095