23948sdkhjf

Ny direktør i lydklyngen kan selv bygge en højttaler

Torben Vilsgaard har sat sig i en helt ny stol i Struer, hvorfra han skal koordinere opbygningen af en helt ny klynge for den danske lydbranche, Danish Sound Cluster. 

Passionen og kendskabet til lyd har han med sig. Faktisk startede han sin erhvervskarriere som udviklingsingeniør ved Bang & Olufsen i Struer. Så når han træder ind ad døren i det nye sekretariat, som ligger i innovationscenteret Sound Hub Denmark, kun et stenkast fra Bang & Olufsens hovedsæde, kan man godt sige, at ringen sluttes for Torben Vilsgaard.

 - Det her er et job, der lå lige til højrebenet for mig. Det her er muligheden for at bruge al min erfaring med erhvervsudvikling inden for et område, som interesserer mig indgående, siger Torben Vilsgaard, som kommer direkte fra et job som direktør i Danmarks største lokale Erhvervsforening, Silkeborg Business.

Danish Sound Cluster er en af 14 erhvervsklynger som i efteråret blev udpeget af uddannelses- og forskningsministeriet. Selvom lydklyngen i programmet bliver betegnet som en ”spirende” klynge, er der ingen tvivl om at Danmark og lyd hænger uløseligt sammen.

Den danske lydbranche beskæftiger mere end 30.000 ansatte og omsætter for cirka 40 mia. kroner årligt. Den nye lydklynge får som overordnet mål at skabe innovationsaktiviteter, der kan bidrage til at udvikle den danske lydindustri yderligere og skabe nye arbejdspladser.

Den nye direktør i Danish Sound Cluster skal sammen med et mindre sekretariat stå i spidsen for den udvikling.

- Torben har vist imponerende resultater med opbygningen af erhvervsnetværket i Silkeborg, så vi kunne se, at han har alle værktøjerne. Samtidig har han et stort netværk og forstår at begå sig i det politiske system, hvilket er altafgørende, hvis vi skal have succes, forklarer Søren Bech, bestyrelsesformand for lydklyngen.

Søren Bech understreger også, at det er et ekstra plus, at den nye direktør også har en passion for det, som det hele handler om: Nemlig lyd.

 Udover placeringen af sekretariatet i Struer, bliver der også oprettet afdelinger i Lyngby.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078