23948sdkhjf

Intego forventer kundetilgang efter nye bekendtgørelse

Selvom ejerne af private højspændingsanlæg siden årsskiftet selv har haft ansvaret for driften af anlægget, er det langt fra alle virksomheder, som endnu er opmærksomme på de nye regler, lyder det fra Intego. 

Teknikentreprenøren arbejder allerede tæt sammen med produktionsvirksomheder og øvrige erhverv over hele landet. Og med den nye højspændingsbekendtgørelse kan der meget vel komme flere kunder i bogen, fremgår det af en pressemeddelelse fra firmaet.

Ifølge den nye bekendtgørelse fra Sikkerhedsstyrelsen skal ejeren af et elektrisk anlæg, der er tilsluttet højspændingsnettet, lade driften af anlægget varetages af en driftsansvarlig virksomhed, der har ansat en driftsansvarlig medarbejder, som er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. 

Intego er en af de virksomheder, som kan agere driftsansvarlig virksomhed.

Ansvaret flytter fra forsyningsselskab til ejer

Efter den 31. december 2019 udløb overgangsperioden for en ny bekendtgørelse fra Sikkerhedsstyrelsen, der indebærer, at det nu er virksomhederne – og ikke længere forsyningsselskaberne – der har ansvaret for driften og løbende eftersyn af privatejede transformere.

Virksomheden har på landsplan et større antal samarbejdsaftaler med virksomheder om driften af deres transformere, og forventningen er nu, at man vil få flere over de kommende måneder i takt med, at endnu flere bliver opmærksomme på den nye bekendtgørelse.

– Vi får stadig henvendelser fra virksomheder, der først i år har modtaget brev fra deres forsyningsselskaber, hvori driftsaftalerne på virksomhedernes transformerstationer opsiges, fortæller driftschef Mads Møller Wellendorf fra Intego i pressemeddelelsen. 

– Mange virksomheder er ikke bekendte med de nye regler, og langt de fleste er på ingen måde vant til at skulle forholde sig til sin transformer. Og det er et problem, da det ifølge de nye regler nu er virksomhederne selv, der er forpligtet og bærer strafansvaret, hvis anlægget ikke driftes sikkerhedsmæssigt forsvarligt, fortsætter han.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113