23948sdkhjf

Intego opruster på e-mobility: Det boomer snart

Den tekniske servicepartner Intego forventer at ansætte mindst 15 nye medarbejdere dedikeret til e-mobility-aktiviteter inden for de næste to år. Det fortæller Intego i en pressemeddelelse.

Rent politisk er det besluttet, at der inden 2030 skal køre 775.000 elbiler rundt på de danske veje. Det kræver investeringer i ladeinfrastruktur, og det marked satser Intego på at være med helt fremme på.

Konkret udskiller Intego nu virksomhedens e-mobility-afdeling, der siden 2012 har været en del af virksomhedens el-tekniske afdeling. Afdelingsleder for e-mobility bliver Michael Poulsen, som har spillet en central rolle for udviklingen af forretningsområdet.

- Vi forventer, at efterspørgslen i forbindelse med udrulning af ladestandere til elbiler kommer til at boome inden for ganske få år. Udviklingen vil blive drevet af alt lige fra husholdningernes bilkøb, hvor der skal monteres ladestandere i privaten, til udskiftning af hele bilparker blandt virksomhederne, hvor skærpede krav til den grønne bundlinje efterhånden fylder mere og mere. Derudover ser vi også en begyndende regulering, der fx stiller krav om etablering af ladestandere ved større byggerier og anlægsopgaver såsom etablering af parkeringspladser, siger Michael Poulsen.

Klar når markedet rammer

Intego har i løbet af de senere år har installeret, testet og idriftsat flere end 5000 ladestandere for blandt andre EON, IONITY og Tesla.

- Vi skal være klar, når markedet for alvor rammer. Med den nye organisering skærper vi vores fokus på området ved at samle kompetencer og knowhow, og dermed er fundamentet lagt til, at vi kan tage det næste skridt. Her får vi brug for markant flere medarbejdere, og vi har allerede slået de første stillinger op, siger Michael Poulsen.

I dag har Intego 20 medarbejdere beskæftiget i e-mobility. De er fordelt på virksomhedens 16 afdelinger på landsplan og pt søger man serviceelektrikere i både Aarhus og København.

Integos e-mobility-afdeling dækker også infrastruktur til både elbusser og -færger, men ladestandere til elbiler er fortsat det største markedsområde. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078