23948sdkhjf

Millioner til nordjysk 3D-printteknologi

Verdens første real-time-processor til 3D-print blev lanceret af Create It Real tilbage i 2013, og nu står de klar til for alvor at udrulle deres teknologiplatform global efter at have lukket en ny investeringsrunde på 23 millioner kroner – heraf 10 millioner i egenkapital og 13 millioner i lån.

- Create It Real har en stærk teknologi, der kan medvirke til at løfte 3D-printning fra prototypestadiet til reel produktion. Vi er således glade for, at vi sammen med Vækstfonden og de øvrige investorer har lukket en ny investeringsrunde. Med et samlet kapitalløft på 23 millioner kroner på plads glæder vi os til at være med til at støtte op om selskabets fortsatte kommercialisering, siger Jesper Jespersen, partner i Investo Capital, i en pressemeddelelse.

Den nye kapital skal bruges til global skalering, og selskabet sigter efter to hovedmarkeder: Det ene marked er en løsning bestående af kontrolhardware til printere og en dedikeret Slicer - et stykke software, der omdanner en 3D-model til de lag, der skal printes - udviklet af Create It Real, og som muliggør en væsentlig forbedring i både hastighed og præcision. Det andet marked er udvikling af fulde løsninger med printer, software, printmateriale, betalingsløsninger etc. til selskaber, der ønsker at disrupte et marked.

Jeremie Perre Gay, CEO hos Create It Real siger:

- Vi oplever en stigende interesse fra virksomheder fra meget forskellige industrier, der kontakter os, fordi de har set en mulighed for at disrupte deres industri med 3D-print. De vil skabe nye applikationer og nye forretningsmodeller. De ved bare ikke, hvordan de skal implementere denne nye teknologi i forhold til produktionsworkflow, eksisterende designsoftware, betalingsmodeller, etc. Her kan vi hjælpe, idet vi har ekspertisen og de nødvendige ”byggeklodser” til at være en ”one-stop-shop”.

Hos Vækstfonden glæder man sig ligeledes over investeringen og samarbejdet med Investo Capital:

- Vi har nu været investeret i selskabet i en årrække og er meget begejstret for de muligheder, vi ser i selskabet, og den teknologibase, som de har skabt. Vi er sikre på, at selskabet bliver en af vinderne i de nye markeder, der opstår omkring 3D-teknologien. Vi er også begejstrede for at se teknologivirksomhederne blomstre i det gamle danske ”Silicon Valley” i Aalborg, fortæller Ole Kring, partner i VF Venture, Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, og fortsætter:

Vækstfonden investerede for første gang i Create It Real i 2018.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079