23948sdkhjf

Positiv udvikling i vareeksporten

Vareeksporten steg med 1,5 pct. i november 2011 i forhold til oktober.
I november steg vareeksporten 1,5 pct. i forhold til oktober, fremgår det af de seneste sæsonkorrigerede tal for udenrigshandelen, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort. Set over de seneste tre måneder er vareeksporten steget 2,2 pct.

- Dagens eksporttal viser, at det går frem for dansk økonomi. Vi har et sundt overskud på både betalingsbalancen og på handelen med varer, siger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr.

Hun peger blandt andet på, at eksporten til lande udenfor EU til gengæld er steget relativt kraftigt med 5,4 pct. set over de seneste tre måneder.

- Det er tegn på at dansk erhvervsliv er i gang med den nødvendige omstilling og det tegner et godt billede af dansk eksport, mener ministeren.

Eksporten ser robust ud
Cheføkonom i Udenrigsministeriet, Jacob Warburg, oplyser, at de seneste måneders vækst primært skyldes næringsmidler, hvor der har været stigninger til de fleste lande. Desuden bidrager eksporten af maskiner positivt med stigende salg til Tyskland, Sverige og Norge. Her har man dog samtidig registreret tilbagegang i eksporten til Storbritannien, USA og Italien.

- Eksporttallene fra Danmarks Statistik viser, at eksporten fortsætter en positiv udvikling. Det store fald på 8,4 pct. i juni ser dermed ud til at have været en isoleret hændelse, og eksporten ser fortsat robust ud. Fremgangen i den seneste måned skyldes især en stærk vækst i eksporten til Storbritannien, især vedrørende næringsmidler og maskiner. Også eksporten til Kina og Nederlandene er øget markant i november i forhold til oktober, siger Jacob Warburg.

De nævnte tal er eksklusiv eksport af energivarer, skibe og fly. Medregner man energivarer er eksporten steget med 2,5 pct. i november, men samtidig faldet med 1,3 pct. set over de seneste tre måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079