23948sdkhjf

I morgen er skæbnedag for Vestas

Vindmølleproducenten præsenterer torsdag en omfattende organisationsomlægning. Allerede nu fyger det med rygter i medierne.
Det eneste Vestas selv har afsløret er, at der bliver tale om en ny organisation, baseret på input fra institutionelle investorer, som skal give flere ressourcer til de direkte kunderelaterede aktiviteter samtidig med, at der skal spares mindst 150 mio. euro.

I danske erhvervsmedier har det til gengæld ikke skortet på historier om, hvad Vestas’ topchef vil melde ud torsdag.

Ledelsen bliver ramt
Ifølge Berlingske Business står mellem 2.000 og 3.000 medarbejdere til at blive afskediget som følge af rationaliseringerne. De skal, ifølge analytikere avisen har talt med, hovedsageligt findes på fabrikker i Danmark og Spanien, men også i Vestas’ administration.

Derudover kommer også Vestas’ ledelse til at stå for skud. I dag er organisationen opbygget med 14 datterselskaber med egne direktører og bestyrelser. Vestas’ topledelse består derfor af i alt 16 direktører, der til sammen hæver mere end 100 mio. kr. i løn. Det er ganske enkelt for mange, påpeger flere iagttagere.

- De besparelser skal selvfølgelig også hentes i ledelseslagene. Når Vestas virkelig skal stramme op på omkostningerne, er der ikke noget, der er helligt, siger professor i økonomi- og ledelsesstyring fra Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh, til Berlingske Business.

Utilfredse med bestyrelsen
Samtidig kan der være ændringer på vej i Vestas’ bestyrelse. Ifølge dagens udgave af Børsen er flere tunge investorer utilfredse med formandskabet og har krævet ændringer.

Bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen har siddet i Vestas’ bestyrelse i 16 år og næstformand Torsten Erik Rasmussen i 14 år. Der er brug for fornyelse, og det har flere af investorerne meddelt Vestas på et møde for ca. en måned siden.

- Vestas ved godt, at vi vil se ændringer i formandskabet. Der er også en naturlig udløbsdato på formandskabet, så enten må formanden gå denne gang eller næste gang, siger en investor til Børsen.

Flere af de tunge investorer har angiveligt peget på FLSmidth’s administrerende koncerndirektør Jørgen Huno Rasmussen som ny formandskandidat.

Ingeniører flygter
Og uroen hos Vestas har bredt sig over hele organisationen. Det mærker man hos konkurrenten Siemens, der allerede siden 2010, da Vestas gennemførte sin første sparerunde, har mærket et boom i antallet af uopfordrede ansøgninger – og det er intensiveret yderligere de seneste måneder.

- Vi er en ret populær virksomhed. Hver uge modtager vi omkring 300 uopfordrede ansøgninger, heraf en del fra ingeniører fra Vestas, der gerne vil have job i vores vindforretning. Det er klart, da de er bekymrede for deres job, siger Siemens’ HR-direktør, Lisbeth Hald, til Berlingske Business.

Vestas løfter sløret for koncernens nye organisation i morgen kl. 8.30. Du kan naturligvis læse meget mere om det på Electronic Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11