23948sdkhjf

Efsen Engineering investerer på vækstrejsen

Hos Efsen UV & EB Technology var regnskabsåret præget af heftige investeringer. Det viser det nyligt offentliggjorte regnskab for selskabet bag, Efsen Engineering.

Bruttofortjenesten steg til 8,91 millioner kroner mod 7,34 sidste år. Det samlede resultat før skat var en lille million - næsten identisk med 2018/19.

Efsen Engineering har i regnskabsåret afholdt omkostninger til et udviklingsprojekt, der er medfinansieret af den hedengangne Markedsmodningsfonden. Ud af en samlet omkostning over de seneste tre regnskabsår på 4,4 millioner kroner blev de 1,3 millioner afholdt i det seneste regnskab. 

Investerer i udvikling
Udviklingsprojektet går ud på at skabe en UV sensor der kan lave intelligent inline måling af UV LED systemer. Eksempelvis på en produktionslinje for møbler eller i den grafiske industri, hvor UV bruges til at hærde farve og lak på få sekunder. ICAD-sensor kontrollerer at UV lysets intensitet er korrekt.

Dette er et problem mange producenter barsler med i hverdagen, men som ICAD-sensor nu kan varsle eller justere for. De første kunder har allerede set store reduktioner i produktionstab som følge af udnyttelsen af ICAD teknologi. 

- Vi har investeret i udvikling, og investerer fortsat i udvikling, siger direktør Thomas Efsen, der i øvrigt er tilfreds med regnskabet, der til dels dækker over en periode, hvor virksomheden kom i fokus med nye muligheder for bekæmpelse af corona-smitte. Dels har man udviklet en innovativ UV-bænk, der kan inaktivere viruspartikler, dels en håndholdt UV-bar, hvor man kan desinficere overflader.

Siden regnskabets afslutning har Efsen UV & EB Technology hyret to fuldtidsmedarbejdere og en lille håndfuld deltidsmedarbejdere.

Efsen Engineering A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 8,91 7,34
Resultat af primær drift 0,95 0,98
Resultat før skat 0,89 0,93
Årets resultat 0,69 0,72
Balancesum 11,13 12,54
Egenkapital 2,24 2,55
Antal ansatte 13 12
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079