23948sdkhjf

Vestas lukker fabrik og fyrer 1.300 i Danmark

Specielt vindmølleproducentens danske enheder mærker afskedigelserne. USA slipper i første omgang nådigt, men flere afskedigelser kan være på vej.
Opdateret 09:00
Dagens udmelding fra Vestas var ventet med spænding af de fleste. Der har været gættet på alt fra 2.000 til 5.000 afskedige, men det endelige tal endte på 2.335.

Ikke overraskende er det de danske enheder, der kommer til at lægge ryg til en stor del af nedskæringerne. I alt 1.300 medarbejdere skal afskediges i Danmark – heraf 550 timelønnede og 750 funktionærer.

Vestas Towers i Varde lukker
I Danmark kommer nedskæringerne til at ramme bredt over det meste af koncernen. Både stabsfunktionerne samt administrationen i Vestas Technology R&D samt i produktionsenhederne i Hammel, Lem, Varde og Ringkøbing skal skære ned.

Derudover har Vestas valgt at nedlægge produktionen af vindmølletårne i datterselskabet Vestas Towers, der har hjemme i Varde.

- Jeg er virkelig ked at skulle sige farvel til så mange både dygtige og loyale Vestas-kolleger. De påtænkte afskedigelser er ét af flere skridt, vi nu tager for at få vores omkostninger ned, så vi også fremadrettet kan udvikle vores produkter og serviceydelser og optimere vores i forvejen globale tilstedeværelse i et vindmarked præget af hård konkurrence, siger koncernchef Ditlev Engel.

USA slipper nådigt
I resten af Europa har Vestas valgt at skære ca. 450 stillinger væk. Det kommer hovedsageligt til at ske i støttefunktioner i Spanien, Tyskland, Italien og Sverige samt gennem en effektivisering af Vestas Control Systems i Spanien.

I USA skæres 182 stillinger væk; 153 funktionærer og 29 timelønnede, og det skal ske ved en generel konsolidering af støttefunktioner på tværs af fabrikker og funktioner.

I Kina og resten af verden skæres 404 stillinger; 358 funktionærer og 46 timelønnede.

Flere afskedigelser på vej i USA?
At USA i første omgang slipper nådigt gennem Vestas’ sparerunde skyldes, at koncernen for øjeblikket har forrygende travlt på det amerikanske marked. Men Ditlev Engel advarer dog om, at der kan komme yderligere nedskæringer i USA senere på året.

Således vil Vestas afskedige yderligere 1.600 medarbejdere i USA, hvis ikke den såkaldte PTC-ordning, der er en skatterabat til amerikanske vindmøllekøbere, forlænges udover 2012.

- Vi forbereder nu Vestas på, at et af vores største enkeltmarkeder, USA, efter alt at dømme står foran et hårdt 2013. Det vil få meget stor indflydelse på vores forretning, hvis vi ikke handler nu, siger Ditlev Engel.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111