23948sdkhjf

Hun skal være formand for nordjysk milliardsatsning i storskala-testområde

Den 11. november 2020 tiltræder den tidligere konservative partileder og udenrigsminister Lene Espersen som bestyrelsesformand for den nordjyske milliardsatsning inden for grøn omstilling, Green Hub Denmark, der forener erhvervsliv, 400 energiforskere, offentlige myndigheder og forbrugere i et storskala-testområde for grønne løsninger og teknologier.

Projektet har indtil videre hele 7,5 milliarder kroner i ryggen, og Lene Espersen skal via sin markante erfaring og store netværk styrke platformens profil både nationalt og internationalt med henblik på at fremme jobskabelse og gøre Danmark og Nordjylland til global rugekasse for morgendagens grønne løsninger, skriver Green Hub Denmark i en pressemeddelelse.

Tæller alle kommuner 

Tilbage i maj lancerede en stærk partnerkreds af offentlige og private aktører Green Hub Denmark med en klar ambition om at gøre Aalborg og Nordjylland til det foretrukne sted for storskalatest og demonstration af løsninger til fremtidens klimaneutrale samfund.

Siden er opbakningen til projektet kun steget, så samarbejdet blandt andet nu også tæller de 10 øvrige nordjyske kommuner, Region Nordjylland og senest også en arktisk partner i den grønlandske kommune Sermersooq.

I alt er der på nuværende tidspunkt afsat 7,5 milliarder kroner til investeringer i regi af Green Hub Denmark.

Ny bestyrelse

Green Hub Denmark har i dag offentliggjort sin nye konstituerede bestyrelse inklusiv den nye bestyrelsesformand.

Til posten som bestyrelsesformand er valget faldet på den tidligere udenrigsminister og konservative partileder Lene Espersen, der skal bidrage med politisk tæft og international erfaring.

- Etableringen af bestyrelsen er endnu et vigtigt skridt i udviklingen og materialiseringen af Green Hub Denmark, og det er med stor glæde, at vi kan præsentere en så højt profileret profil som Lene som ny bestyrelsesformand. Vi tror på, at Lene i kraft af sin store erfaring fra både politik, det private erhvervsliv og forskningsverdenen kan være med til for alvor at etablere og konsolidere Green Hub Denmark som et nationalt og internationalt samlingspunkt for storskalatest af morgendagens grønne løsninger og teknologier, forklarer Michael Stie Laugesen, der er projektchef for Green Hub Denmark.

Kunne ikke sige nej

Lene Espersen er ligeledes bestyrelsesformand for en af aktørerne bag Green Hub Denmark nemlig Aalborg Universitet. Derudover er hun adm. direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder, som hun for nyligt har repræsenteret som en del af styregruppen i regeringens klimapartnerskab for byggeri og anlæg.

Om sin indtræden som bestyrelsesformand i Green Hub Denmark siger hun:

- Jeg har med stor interesse fulgt udviklingen af Green Hub Denmark fra tæt hold via min position hos Aalborg Universitet, og da jeg blev tilbudt at indtræde som bestyrelsesformand for projektet, kunne jeg ikke sige nej. Vi ved, at der skal ny teknologi og nye løsninger til, hvis vi skal nå i mål med omstillingen frem mod et klimaneutralt samfund, og det gælder både her i Danmark og resten af verden, siger Lene Espersen og fortsætter:

- Nordjylland er det naturlige sted for en platform som Green Hub Denmark. Landsdelen er helt i front i forhold til testfaciliteter, Aalborg Universitet har over 400 energiforskere og er tilmed Danmarks største universitet på IT-området, og vi kan ikke mindst tilbyde et samarbejde mellem både offentlige og private aktører, forskningsinstitutioner og ikke mindst de nordjyske forbrugere.  

Som bestyrelsesformand for Green Hub Denmark kommer Lene Espersen til at spille en aktiv rolle i forhold til at udbrede platformen og skabe yderligere opbakning blandt både private og offentlige beslutningstagere samt ikke mindst politikere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078