23948sdkhjf

GN starter tilbagekøb af aktier for 1,3 mia.

Forliget i sagen mellem DPTG og TPSA giver GN omkring DKK 3.060 millioner, og derfor begynder selskabet nu at tilbagekøbe aktier til et samlet beløb på DKK 1,3 mia.
På baggrund af den nuværende aktietilbagekøbsbemyndigelse blev et såkaldt ”Safe Harbour” aktietilbagekøbsprogram på DKK 1,3 mia. igangsat fredag og afsluttet senest d. 31. december 2012.

Den nuværende bemyndigelse tillader GN at erhverve op til 15 procent egne aktier. Betinget af, at der på Generalforsamlingen i marts 2012 gives bemyndigelse hertil, vil aktietilbagekøbet fortsætte herefter.

Aktietilbagekøbsprogrammet er iværksat for at reducere virksomhedens aktiekapital. GN’s beholdning af egne aktier forud for iværksættelsen af det nye aktietilbagekøbsprogram udgør 15.385.501 aktier, hvilket svarer til 7,4 procent af den samlede aktiekapital.

Læs også: GN vinder 10-årig milliardsag

Aktietilbagekøbsprogrammet bliver iværksat efter bestemmelserne i EU-kommissionens forordning nr. 2273/2003 af 22. december 2003, også kaldet ’Safe Harbour’ – reglerne, som sikrer, at selskabet er beskyttet mod overtrædelse af insiderlovgivningen i forbindelse med tilbagekøbet.

GN har valgt Nordea Markets til at forestå aktietilbagekøbet. Nordea Markets vil i henhold til separat aftale med GN købe aktier på vegne af GN og vil i henhold til denne aftale træffe sine handelsbeslutninger uafhængigt af og uden indflydelse fra GN med hensyn til købstidspunktet, og i øvrigt inden for tidsrammen angivet i denne selskabsmeddelelse.

Følgende rammer er fastlagt for GN’s aktietilbagekøbsprogram:
• Der vil maksimalt blive tilbagekøbt aktier svarende til en samlet kursværdi på DKK 1,3 mia. Eksempel: Ved en pris på DKK 60 pr. aktie er det maksimale antal aktier, der kan tilbagekøbes 21,7 mio. stk., hvilket svarer til omkring 10 procent af GN's aktiekapital.

• På hver børsdag vil der maksimalt blive købt aktier i selskabet svarende til 25 procent af den gennemsnitsmængde af selskabets aktier, der er blevet handlet i de 20 handelsdage, der går forud for tidspunktet for tilbagekøbet.

• Der vil under aktietilbagekøbsprogrammet ikke blive købt aktier til en højere kurs end den højeste af følgende to kurser:
-kursen på den sidste uafhængige handel og
-det højeste foreliggende uafhængige bud på aktierne på NASDAQ OMX Copenhagen.

Kilde: GN Store Nord

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062