23948sdkhjf

Sjællandsk EMS-virksomhed har 25 medarbejdere på fordeling

Hos Alpha-Elektronik i Næstved har man siden september haft en enkelt afdeling på den arbejdsfordelingsordning, som regeringen og arbejdsmarkedets parter vedtog i slutningen af august.

Og ordningen er populær hos direktør Kim Engmark, der i et underligt år kan se sit kundesegment for medico gå frem, mens industrisegmentet - særligt de eksporterende kunder - går væsentligt tilbage.

- Vi har kun et eneste aktiv i vores butik og det er vores dygtige medarbejdere. Derfor er det så vigtigt, at vi kan holde fast i dem med arbejdsfordelingen, fortæller Kim Engmark. Foreløbing er der hos Alpha-Elektronik en enkelt afdeling, hvor 25 medarbejdere skiftes til at komme på arbejde. En uge på job og en uge hjemme på dagpenge.

Alpha-Elektronik beskæftiger 70 medarbejdere og rigtig mange af dem har mange års erfaring, som det ville være kritisk for virksomheden at undvære.

- I år har vi haft to 30 års jubilæer og et 25 år. Så vi har i mange år været heldige at kunne holde på vores gode folk, siger Kim Engmark.

Fremtiden
Foreløbigt kan Alpha-Elektronik gøre brug af aftalen om arbejdsfordeling frem til og med 31.december 2020. Og spørger man til, hvordan fremtiden ser ud, så er der optimisme at spore.

- Vi kunne jo se, at kunderne hev håndbremsen midt på året. Nu er vi tilbage, hvor de måske kan se lidt længere frem i tiden. Jeg forventer, at vi vil være påvirkede i de næste seks måneder og så tror vi på, at det ser bedre ud herefter, siger Kim Engmark, der som de fleste andre virksomheder ikke rigtigt har noget faktuelt at læne sig op ad i denne corona-tid.

- Jeg vælger at se positivt på fremtiden, siger Kim Engmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078