23948sdkhjf

Louis Poulsen tæt på kinesisk åbning

Lysproducenten vil tilbage på niveauet fra før krisen ved at satse benhårdt på det kinesiske vækstmarked.
Louis Poulsen åbner et stort kontor og et showroom i den kinesiske hovedstad Beijing inden for få måneder.

Det siger direktør Søren Schøllhammer til Jyllands-Posten.

Overvejede at flytte til Østeuropa
Den stigende andel af velhavende kinesere skal hjælpe lysproducenten tilbage på niveauet fra før krisen, efter at omsætningen er faldet med cirka 15 procent i forhold til før efteråret 2008.

Konkret skal salget øges til mindst 700 mio. kr. i 2014.

Mens salget altså koncentreres om det kinesiske marked, er der fortsat ingen planer om at rykke produktionen fra Vejen og ud af landet.

- Vi overvejede for nogle år siden at flytte produktionen til Østeuropa eller Asien, hvor vi kunne spare op mod 70 pct. af lønomkostningerne. Men vi fremstiller så små serier, at det ikke kan betale sig. Vi har 13.000 komponenter på lager, og en stor del af lamperne fremstilles efter ordre. Desuden er al ekspertisen samlet i Danmark, siger Søren Schøllhammer.

LED er i stigning
Blandt de største igangværende projekter herhjemme er belysning til virksomheden Blue Waters nye hovedkvarter i Esbjerg og til Musikkens Hus, som er under opførelse i Aalborg.

Louis Poulsen er uden tvivl mest kendt for PH-lamperne, som i dag udgør 15 procent af firmaets omsætning. Desuden er LED-teknologi så småt ved at vinde mere frem.

- Belysning med LED udgør fortsat mindre end 10 pct. af vores omsætning, men andelen vokser, og det er her, en stor del af fremtiden ligger. Vi har efterhånden opnået et tilfredsstillende kvalitetsniveau, og 20 pct. af sortimentet fås nu med LED, siger Søren Schøllhammer.

Louis Poulsen ejes i dag af italienske Targetti Sankey SpA, som købte virksomheden i 2007. Virksomheden har 300 medarbejdere, hvoraf de fleste er beskæftiget i produktionen i Vejen, mens resten sidder på hovedsædet i København, hvor Louis Poulsen også har sin udviklingsafdeling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094