23948sdkhjf

Hårdt arbejde venter for Siemens

Kun takket være en stærk ordrebog fik Siemens fremgang i første kvartal. Koncernens aktiviteter inden for vedvarende energi tabte penge i kvartalet.
I første kvartal af regnskabsåret 2011/2012 steg omsætningen hos Siemens med 2 % sammenlignet med samme periode året før og endte dermed på 17,9 mia. euro (133,1 mia. kr.). Til gengæld faldt overskuddet med 23 % til 1,601 mia. euro (11,9 mia. kr.).

Fremgangen i omsætningen skyldes udelukkende, at Siemens forud for kvartalet havde en særdeles stærk ordrebeholdning. Ordreindgangen faldt imidlertid med 5 % i kvartalet og endte på i alt 19,8 mia. euro (147,2 mia. kr.).

- Usikkerheden fra den pågående gældskrise har sat sit aftryk på adskillige realøkonomier. Vores omsætning steg igen, mens visse projektforsinkelser belastede overskuddet. Selv om et opsving forventes i anden halvdel af året, må vi arbejde hårdere for at nå vores mål. Med en ordrebeholdning på mere end 100 mia. euro, en stærk portfolio og en solid finansiel position, er vi en betroet partner, siger president og CEO, Peter Löscher.

Forsinkelser plager vindmøller
Kvartalet har været en blandet fornøjelse for Siemens’ forskellige divisioner. I Energy-divisionen, som danskbaserede Siemens Wind Power er en del af, faldt ordreindgangen med hele 11 % til 7,2 mia. euro (53,5 mia. kr.), men til gengæld steg omsætningen med 8 % til 6,2 mia. euro (46,1 mia. kr.). Ordreindgangen inden for vedvarende energi steg med næsten to tredjedele, mens ordreindgangen inden for fossil elproduktion faldt med 30 %.

Til gengæld blev bundlinjen i Energy-divisionen hårdt ramt af forsinkelser i tilslutningen af specielt tyske vindmølleprojekter til elnettet, hvilket kostede Siemens i alt 203 mio. euro (1,5 mia. kr.) i kvartalet. Derudover var øgede udviklingsomkostninger og øget konkurrence inden for vedvarende energi medvirkende til, at Siemens fik et underskud i Energy-divisionen på 48 mio. euro (356,9 mio. kr.) i kvartalet.

I Healthcare-divisionen steg ordreindgangen med 4 % til 3,3 mia. euro (24,5 mia. kr.), og omsætningen udviklede sig stabilt. Industry-divisionen havde en ordrenedgang på 2 % til 4,9 mia. euro (36,4 mia. kr.), mens omsætningen steg med 5 % til 4,7 mia. euro (35,0 mia. kr.). Sidst men ikke mindst lå både ordreindgang og omsætning under niveauet fra sidste år i den nye Infrastructure & Cities-division.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078