23948sdkhjf

Efter IoT-angreb: Lægger forsvarsmekanisme ind helt nede på chipniveau

Sikkerheden omkring fremtidens IoT-løsninger i industrien skal sikres allerede helt nede på chipniveau. Det mener man hos sikkerhedsfirmaet Cryptera fra Glostrup, der netop har indgået et nyt partnerskab med fynske EMS-virksomhed Micro Technic.

Hos Cryptera har man i mange år benyttet sig af specialproducerede chips, hvori der kan lægges krypteringsnøgler, certifikater og en såkaldt "secure boot loader", når man har udviklet sikkerhedsløsninger til finanssektoren eller eksempelvis betalingsløsningen i Københavns Metro.

Det betyder groft sagt, at hackere og sabotører vil møde modstand i hvert enkelt produkt og i hver enkelt CPU. Således ikke blot i forbindelse med adgangen til produktet.

Sikkerhed på dagsordenen
I en relativt nær fremtid, hvor IoT har indtaget snart alle afkroge af samfundet og ikke mindst industrien, så vil det også være et væsentligt sikkerhedsparameter, at virksomhederne og produktionen ikke kan kompromiteres via enkelte devices.

- Vi ved, at netop sikkerheden omkring komponenterne er på dagsordenen i mange produktionsvirksomheder, når de planlægger en fremtid med IoT. Så vi mener, at det er et væsentligt parameter at kunne tilbyde sikkerhed helt nede i de enkelte komponenter, siger Brian Schleisner, der er administrerende direktør for Cryptera.

Fremtiden er nu
Sikkerhed omkring IoT-produkter er ikke et fremtidigt problem. Det er faktisk allerede sket, at virksomheders data er blevet kompromiteret via IoT. Og det var faktisk flere af Micro Technics kunders oplevelser, der ligger til grund for det aktuelle fokus på sikkerhedsløsninger på chipniveau.

- Partnerskabet udspringer til dels af, at vi har fået henvendelser fra flere af vores kunder, der har oplevet, at deres data er kompromitteret. Og de efterspørger sikkerhedsløsninger, fortæller Frank Max Laursen, der er CEO for Micro Technic, som har arbejdet med IoT-løsninger i mange år.

- Der er ingen tvivl om, at udbredelsen af IoT-løsninger i industrielle applikationer, skaber mange følsomme data. Derfor vil vi med Crypteras sikkerhedsløsning sikre, at kundens data ikke bliver kompromitteret. Vi ser også applikationer, som afvikles på IoT-enheder, hvor vi med denne løsning vil kunne sikre IP rettigheder og beskytte applikation mod fjendtlige angreb. Det er ret unikt, og vi kan således sikre vores kunders IP på et helt andet sikkerhedsniveau end hidtil, siger Frank Max Laursen.

Chips og cloud
Partnerskabet med Micro Technic baseres særligt på kombinationen af chipsikkerhed og så Micro Technics IoT-enheder, som er understøttet af en Cloud baseret IoT platform.

Hermed kan man opnå et sikkerhedsniveau, der svarer til det man i dag benytter til finansielle transaktioner og betalingsterminaler. Samtidig kan man sikre IP beskyttelse, kommunikation og løbende opdatering af det pågældende produkt i hele dets levetid.

- Når man kombinerer vores sikkerhedsteknologi og erfaring med Micro Technics adgang til markedet, er vi overbeviste om, at vi kan tilbyde en løsning, der adresserer mange virksomheders udfordringer med integration af sikkerhed, siger Brian Schleisner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109