23948sdkhjf

Aarhus-borgmester: Elektrificer jernbanen yderligere

Jacob Bundsgaard inviterer nu transportministeren til et møde om, hvordan jernbanenettet i Jylland kan elektrificeres yderligere.
Sidste uges nyhed om, at jernbanestrækningen mellem Esbjerg og Lunderskov skal elektrificeres, blev fulgt op med forslag om at elektrificere følgende strækninger: Fredericia-Aarhus, Køge Nord-Næstved og Roskilde-Kalundborg.

Det vækker glæder hos borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), som dog ikke ser grund til, at arbejdet stoppes der.

- Vi har en fælles interesse i at sikre, at Jylland har et fremtidssikret banenet, der matcher de elektrificerede systemer på landets øvrige hovedstrækninger (det store H) og i udlandet. Det er særdeles vigtigt, at vi i Jylland står sammen om denne sag og aktivt og positivt går ind i debatten om at fremme elektrificeringen på landets hovedstrækninger, siger Jacob Bundsgaard.

DI: Elektrificering af jernbanen er vejen frem

Han har derfor kontaktet sine borgmesterkolleger og regionsrådmænd samt repræsentanter for erhvervsliv og fagbevægelsen nord for Fredericia for at forberede et snarligt stormøde på Aarhus Rådhus om elektrificering af strækningen Fredericia-Aarhus-Aalborg.

Desuden er også transportminister Henrik Dam Kristensen (S) indbudt til at deltage i mødet, hvis dato endnu ikke er fastlagt.

- I det videre arbejde er det afgørende at se på, hvilke strækninger, der giver den største samfundsmæssige værdi ved en elektrificering nu og i fremtiden, siger Jacob Bundsgaard, som gerne ser investeringer fremrykket allerede.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093