23948sdkhjf

Apple kan revolutionere leverandørkæden

Elektronikgiganten starter en tilbundsgående undersøgelse af arbejdsforholdene blandt næsten alle leverandører, hvilket kan starte en kædereaktion.
Børnearbejde, forurening, urimelige arbejdstider og sågar masseselvmord er blandt indholdet i de historier, der med jævne mellemrum dukker op om forholdene på flere af de fabrikker, som producerer elektronik til Apple.

Nu meddeler elektronikgiganten, at man har taget kritikken til sig og er villig til at lade forholdene blandt størstedelen af Apples 156 leverandører undersøge.

Apple har valgt the Fair Labor Association (FLA) til at forestå undersøgelserne, og selv om flere kilder over for The New York Times beskylder organisationen for at være i lommen på store virksomheder som blandt andre Nike, mener andre, at Apple er med til at starte en kædereaktion i hele branchen.

Alle i kæden følger Apple
Mandag startede de første inspektioner på Foxconn i Shenzhen, Kina, hvor historier om selvmord blandt fabrikkens ofte meget unge arbejdere har floreret hyppigt.

- Det er virkelig en stor ting. Hele industrien er nødt til at følge Apple i hvad end de gør, siger Sasha Lezhnev, der er talsmand for the Enough Project, som fokuserer på de multinationale virksomheders globale ansvar.

Det er Apple tilsyneladende i højere grad villig til at tage på sig efter medgrundlægger Steve Jobs’ død i oktober.

- Alle arbejdere har ret til sikker og fair arbejdsmiljø, derfor har vi anmodet Fair Labor Association om at vurdere vores største leverandører, siger Apples administrerende direktør, Tim Cook, ifølge The New York Times.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093