23948sdkhjf

Brødrene Eegholm dropper kinesisk produktion

Svingende kvalitet og priser er blandt årsagerne til, at Brødrene Eegholm nu overvejer at flytte produktionen fra Kina til Europa.
I sidste uge meddelte Martin Professional, at virksomhedens produktion i løbet af i år flyttes fra Kina og hjem til Danmark .

Nu melder sønderjyske Brødrene Eegholm sig blandt de elektronikvirksomheder, der kraftigt overvejer at trække stikket i Kina for i stedet at flytte produktionen retur til Europa.

- Vi vil gerne finde en leverandør et eller andet sted i Centraleuropa – måske i Rumænien – der kan producere de elektromotorer, vi har behov for. Lige nu får vi leverancerne fra en producent i Kina, siger adm. direktør Erling H. Duus til Børsen.

Mere fleksibilitet og kvalitet
Han angiver flere årsager til utilfredsheden med de kinesiske leverandører. Blandt andet er varerne længe undervejs, ofte er det nødvendigt at købe store partier for at sikre den rigtige pris og så lever de leverede varer ikke altid op til de bestilte specifikationer.

Læs også: Eegholm rejser sig efter triste år

Det handler med andre ord om bedre kvalitet og mere fleksibilitet, så Brødrene Eegholm kan få leveringer i mindre antal og større kvalitet.

- Desuden leder vi efter en leverandør, som vi kan lave holdbare aftaler med – specielt om pris og kvalitet – og som holder i mindst et år frem i stedet for den volatile prissætning, som kineserne kører med, siger Erling H. Duus.

Ikke en trend at vende hjem
Utilfredsheden med kinesisk produktion er dog fortsat snarere en undtagelse end reglen, lyder det fra DI.

Her anslår man, at 1.500 danske virksomheder har flyttet hele eller dele af deres produktion fra Danmark til Asien.

Og langt de fleste er tilfredse, vurderer cheføkonom Klaus Rasmussen, mens de færreste pønser på at flytte produktionen hjem til Danmark.

- Formentlig kun noget i retning af én for hver 100, der outsourcer. Nogen trend i retning af at søge tilbage kan man efter min bedste overbevisning, ikke tale om, siger Klaus Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063