23948sdkhjf

Ny brændselscellefabrik etableres i Aalborg

Efter den nyligt overståede investeringsrunde, hvor Blue World Technologies hentede 50 millioner kroner ind, er man nu klar til at etablere en egentlig fabrik med serieproduktion.

Man har netop underskrevet en lejekontrakt på faciliteter på indlandshavnen Port of Aalborg.

- Denne fabrik vi bygger, er mindre end vi først havde planlagt, men det er stadig en af verdens største produktionsfabrikker af methanol brændselsceller. Vi ser meget frem til at starte installationen af produktionsudstyret, og til at starte den næste fase i at opskalere produktionen, siger Anders Korsgaard, CEO for Blue World Technologies i en pressemeddelelse.

Blue World Technologies

Blue World Technologies udvikler og producerer methanol-brændselscellekomponenter og -systemer som et grønt alternativ til forbrændingsmotoren.

Brændstoffet til Blue World Technologies’ brændselscellesystemer er methanol. 

Blue World Technologies fokuserer på højtemperatur PEM-teknologien kombineret med methanol-reformering. En kombination, der sikrer et simpelt systemdesign med høj konverteringseffektivitet og er i overensstemmelse med kravene til design af køretøjer. Slutproduktet er et køretøj med mange fordele; lang rækkevidde, hurtig tankning, ingen skadelige emissioner og lave brændstofomkostninger.

Blue World overtager bygningen den 1. januar 2021, og så begynder man på arbejdet med at installere og teste produktionsudstyret i de efterfølgende måneder. Ifølge planen starter den første produktion i de nye produktionsfaciliteter i midten af 2021 som en præ-serieproduktion.

Målsætningen med den nye fabrik er at etablere et produktionssetup, der kan levere 5000 enheder om året. Men det er fortsat planen, at man inden for tre år vil bygge en ny fabrik, hvor man kan opskalere en kapacitet på 50.000 enheder om året.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.127