23948sdkhjf

Dansk batteriproducent involverer sig i Portugal

Den danske batteri-producent, VisBlue, er tiltrådt det portugisiske Vasco Da Gama CoLAB.

Det overordnede mål er at designe løsningsmodeller i forhold til samfundets grønne omstilling.

Projektorganisationen forener universitetsverdenen, erhvervslivet og start-ups og skal skabe nye synergier for at tackle kritiske samfundsudfordringer i forhold til særligt energisektoren, udnyttelse af vedvarende energi, smartgrids og transportsektoren. 

- Det betyder meget for os i VisBlue at deltage i et foretagende som Vasco Da Gama CoLAB., Søren Bødker, der er CEO for Aarhus-baserede Visblue.

- Her kan vi være med til at bidrage og samarbejde med partnere indenfor energiverdenen på tværs af sektorer og selve samarbejdet er bredt repræsenteret i form af erhvervslivet, universitetverdenen, samt startups, siger Søren Bødker.

Universitets-spinout

Sammen med blandt andre det ingeniørfaglige fakultet ved Porto Universitet og den markedsledende energivirksomhed Efacec Power Solutions, skal VisBlue i løbet af de næste tre til fem år medvirke i flere strategiske forsknings- og teknologi-udviklingsprojekter.

Vasco Da Gama CoLab fokuserer på tre udviklingsgrene: vanadium redox flow-batterier og superkondensatorer, samt effekt-elektronik og energistyring.

VisBlue er et spinout-firma fra Aarhus Universitet og Porto Universitet. Virksomheden så dagens lys i 2014.

På baggrund af et succesfuldt projekt ,og en patenteret opfindelse, grundlagde Søren Bødker VisBlue sammen med portugisiske Adelio Mendes, Anders Bentien og Morten Madsen.

VisBlue kommercialiserer bæredygtige vanadium redox flow batterier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078