23948sdkhjf

Deltag i Electrolux’ designkonkurrence

Temaet er ’designoplevelse’ og førstepræmien er global eksponering, 5.000 euro og et seks måneders lønnet internship hos Electrolux i årets designkonkurrence.
Electrolux udfordrer i år studerende til at tænke husholdningsapparater på en helt ny og anderledes måde, når den internationale designkonkurrence løber af stablen for 10 år.

Husholdningsapparater, der kan give en større sanselig oplevelse, hvad enten det er gennem cutting edge-teknologi eller via en overraskende og intelligent blanding af teksturer og overflader.

Opgaven består altså i at konceptudvikle husholdningsapparater, der spiller på flere af vores sanser og dermed skaber en mere komplet oplevelse.

Tænk, hvis man kunne mærke, hvad der kom i fjernsynet, eller hvis vi kunne lugte, hvem der ringede!

Lyt, smag og føl
Det er gennem sanserne, at vi kategoriserer, definerer, oplever og i det hele taget forstår verden. Det er ved at se, smage, lugte, røre og høre, at vi kan afgøre, om noget er virkeligt eller ej.

I informationssamfundet har vi en tendens til at opleve verden på distance gennem en skærm, eller også skaber vi en ny, parallel virtuel verden, og dermed bliver de umiddelbare sanser sat lidt på ’stand by’.

- Med Design Lab 2012 skal de studerende tilbage til det umiddelbart sanselige og medtænke dette i designet. Men vi opfordrer også studerende til at tænke ud over de traditionelle fem sanser, hvor synssansen – det visuelle – er den absolut mest dominerende i industrielt design i dag, siger den tidligere chefdesigner hos Volvo, Henrik Otto, SVP, Electrolux Design.

Link til de professionelle
Det er altså selve designoplevelsen, der er fokus for årets Design Lab. Her trækker Electrolux tråde til de professionelle kokke, hvoraf mange af dem arbejder i køkkener fra Electrolux. Den ypperste kokkekunst handler nemlig ikke kun om at kunne opnå den perfekte midtetemperatur på en bøf.

Det handler om at skabe den bedst mulige totaloplevelse for gæsterne, hvor stemning, ingredienser, kokkens kreativitet og de rigtige redskaber går op i en højere enhed.

Electrolux’ restaurantkoncept, Cube, er et godt eksempel på samspillet mellem forskellige kreative og innovative kræfter, der stimulerer flere sanser og tilsammen giver en helt unik oplevelse.

Det kan derfor være en god idé at hente inspiration fra professionelle oplevelseskreatører – ex kokke, arkitekter og designere.

Deltag nu
Designkonkurrencen er åben for bachelor- og kandidatstuderende over hele verden. Deadline for indgivelse af designbidrag er 1. juni 2012 kl. 23:59.

Førstepræmien er et seksmåneders lønnet internship hos Electrolux’ Global Design Center samt 5.000 euro.
De 10 finalekoncepter omsættes til prototyper og udstilles over hele verden.

Læs mere om Electrolux Design Lab, designbrief, konkurrencevilkår og udvælgelseskriterier på hjemmesiden .

Kilde: Electrolux

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079