23948sdkhjf

Waturu: Datterselskab er under tvangsopløsning

Waturu Aps, et datterselskab til børs-suspenderede Waturu Holding A/S, er ifølge cvr-registret under tvangsopløsning. 

Erhvervsstyrelsen har jævnfør selskabslovens § 225. sendt en anmodning til Skifteretten i Kolding om at tvangsopløse Waturu Aps.

Selskabslovens § 225:

§ 225. Erhvervsstyrelsen kan anmode skifteretten om at opløse et kapitalselskab, om fornødent efter § 226, hvis

1) Erhvervsstyrelsen ikke rettidigt har modtaget kapitalselskabets godkendte årsrapport i behørig stand efter årsregnskabsloven,

2) kapitalselskabet ikke har den ledelse eller det hjemsted, der er foreskrevet i loven eller i selskabets vedtægter,

3) kapitalselskabet intet har registreret i henhold til § 58,

4) kapitalselskabet ikke har registreret oplysninger om reelle ejere eller selskabet har foretaget mangelfuld registrering i henhold til § 58 a,

5) kapitalselskabet ikke har opbevaret dokumentation for oplysningerne om selskabets reelle ejere eller selskabet har opbevaret mangelfuld dokumentation i henhold til § 58 a,

6) kapitalselskabet ikke har anmeldt en revisor, selv om det er omfattet af revisionspligt efter årsregnskabsloven eller anden lovgivning,

7) kapitalselskabet ikke har anmeldt en revisor, selv om generalforsamlingen i øvrigt har besluttet, at selskabets årsregnskab m.v. skal revideres, eller

8) selskabets ledelse ikke har reageret på fordringer på indkaldt selskabskapital, der har vist sig ikke at kunne opfyldes.

Stk. 2. Erhvervsstyrelsen kan fastsætte en frist, inden for hvilken kapitalselskabet kan afhjælpe en mangel efter stk. 1. Afhjælpes manglen ikke senest ved udløbet af den af styrelsen fastsatte frist, kan styrelsen træffe beslutning om tvangsopløsning.

Kilde: Retsinformation.dk

Det er ikke angivet, med hvilken begrundelse anmodningen fra Erhvervsstyrelsen er afsendt.

Waturu Holding A/S skriver i en selskabsmeddelelse, at man i koncernen er i gang med et revisorskifte og i den forbindelse er datterselskabet Waturu ApS, sendt til tvangsopløsning.

- Ledelsen vil straks sikre genoptagning via samarbejde med Erhvervsstyrelsen, skriver Waturu Holding A/S.

Heftig modvind

Waturu-koncernen har stået uden revisor siden kort før jul, hvor det kom frem, at revisionsselskabet Beierholm havde mistet tilliden til Waturus ledelse.

Waturu har i den seneste tid været i heftig modvind. Ikke alene har revisoren Beierholm opsagt samarbejdet.

Virksomhedens børsrådgiver, Tofte & Co. har også sagt farvel til den tidligere børs-komet, der pt. er suspenderet fra handlen på Nasdaq First North.

I tiden lige efter børsnoteringen, hvor aktien var mest populær, var Waturu Holding A/S op imod 1 milliard kroner værd. 

Siden er kursen raslet ned.

Det er endnu ikke lykkedes, at sende et eksemplar af deres, efter eget udsagn, banebrydende decentrale vandvarmer på markedet.

Og siden er virksomheden kommet under heftig beskydning for blandt andet markedsmanipulation og for manglende oplysninger før børsnoteringen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078