23948sdkhjf

Digitale danske mikroskoper finder globalt vækstpotentiale i industrien

Horsens-virksomheden Tagarno vil med sit digitale mikroskop sparke døren op til et nyt marked uden for alverdens laboratorier. Et industrimarked, hvor man i de kommende år vil skabe markant vækst.

Det fortæller Tagarno i en pressemeddelelse.

- Vi har i dag en god position på det eksisterende marked for mikroskoper, men digitaliseringen udvider hele markedet med de mange nye anvendelsesmuligheder, så vi stiler efter høje vækstrater hen over de kommende fem år, siger Betina Svendsen Ebdrup, CEO for Tagarno.

Automation i processerne

I Tagarnos digitale mikroskoper er det traditionelle øjestykke fjernet, og visualiseringer sker i stedet på en skærm. En fordel for laboranternes arbejdsmiljø.

Samtidig hjælper flere apps brugeren med at automatisere måling af emner, sammenligning af farver og lokalisering af fejl.

Digitaliseringen af mikroskopet som instrument har fået alverdens øjne op for Tagarno, der har en kundeliste, der tæller Arla, Danfoss, Grundfos, Siemens, Velux, Vestas, BioMar, Carlsberg, Danish Crown, Kamstrup, Linak, Kohberg bageri og DLF.

I den globale industri er der fortsat et stort potentiale for Tagarno, da man mange steder har manuel visuel inspektion ved hjælp af øjemål, skydelære og lignende. Det udgør en fejlkilde, der kan fjernes med digitale mikroskoper.

Tagarno er stiftet af Tage Arnø i 1953. Deraf navnet. Virksomheden beskæftiger 15 medarbejdere, og man forventer at øge staben i 2021. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.047