23948sdkhjf

Amerikanere køber sidste bid af batteriproducent

I januar offentliggjorde Lithium Balance, at det amerikanske selskab Sensata havde købt aktiemajoriteten i det danske batteriselskab, altså 75 procent.

Nu har Sensata købt de resterende aktier og ejer Lithium Balance 100 procent. 

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Sensata Technologies er en stor amerikansk industrivirksomhed, der bl.a. leverer sensorer og sensorbaserede løsninger til en lang række forskellige brancher, herunder de store bilproducenter.

Tæt på de store producenter

Med handlen bliver Lithium Balance en integreret del af Sensata og får bedre adgang til de store bilproducenter, samt til brancher som især mobilitet og vedvarende energi, hvor efterspørgslen efter batteriteknologi er i kraftig vækst, under den accelererende overgang fra fossile brændstoffer til mere klimavenlig drivkraft.

- Vi får nu en helt anden tyngde med Sensata som ejer, og det er altafgørende, når man skal ind hos de store bilproducenter. Jeg er stolt af at dansk udviklet batteriteknologi kan indtage en plads i blandt de førende i verden, sagde Lars Barkler, adm. direktør i Lithium Balance, da Sensata købte de 75 procent af virksomheden for nogle uger siden. 

Lithium Balance står også bag Xolta, som leverer modulære, intelligente energilagringssystemer (ESS) til både industriel og privat brug, og Xolta vil også bidrage til at udvide Sensata’s kundebase.

BMS-teknologi

Lithium Balance er blandt de teknologisk førende i verden indenfor battery management systems, BMS, som er kritisk for lithium-ion-baserede batterier, og som f.eks. sikrer korrekt og sikker opladning af batterier i elbiler. 

- Vi er meget begejstrede for både teamet, BMS-teknologien, samt den pipeline af produkter og forretning, som Lithium Balance tager med ind i Sensata. Det bliver en stærk udvidelse af vores team og forretning og vil hjælpe med at drive vores vækst indenfor elektrificering og accelerere vores strategi for grøn energi, siger Nicholas Moelders, Vice President, Electrification Strategy & GM, Battery Management Systems, hos Sensata Technologies.

Lithium Balance vil fortsætte med at være en del af det stærke teknologiske miljø i Danmark, hvor virksomheden siden 2006 har haft et tæt forskningssamarbejde med især DTU, Aalborg Universitet og Teknologisk Institut.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kaotisk 2023-start i elektronikbranchen: Fyringer og konkurser på stribe - og et enkelt lyspunkt
Universal Robots: Ny EU-aftale fremtidssikrer den danske robotindustri
Droneleverancer skal effektivisere havvind
24 job reddet på sønderjysk køleskabsfabrik
Dronevirksomhed er gået konkurs
UV-virksomhed får endnu en hæder
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125