23948sdkhjf

Gasleverandør opruster sin brintkapacitet

Den danske gasleverandør Strandmøllen har indkøbt nye 300 bars brint-trailere og fordobler dermed sin kapacitet som led i en ny strategi for at omstille sig til den stigende vækst i brintmarkedet. Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Den samlede trailer-kapacitet lyder nu på over 30.000 kubikmeter.

- Det sker som led i vores nye strategi, hvor vi intensiverer vores fokus på distribution af brint til hele vores kundesegment. Det drejer sig både om brint til Power-to-X-projekter, brint-tankstationer, metalindustri og kemisk industri samt backup-power, siger Lars Laursen, der er markedsdirektør i Strandmøllen A/S.

- Det er vidt forskellige kunder med hver deres forskellige behov for brint-leverancer. Vi opruster derfor ikke kun med nye brint-trailere for at levere til de allerstørste kunder, men investerer samtidig i flaskebatterier og flasker med 300 bar til vores øvrige kunder, siger Lars Laursen.

De mange trailere, batterier og flasker fyldes i Ejby på Fyn, hvor Strandmøllen selv producerer brint via elektrolyse og med strøm fra de nordiske vandkraftanlæg. Der er med andre ord tale om miljøvenlig brint, som distribueres til kunder i både Danmark, Sverige og Tyskland.

Strandmøllen A/S har tidligere være en del af Danish Hydrogen Fuel A/S, som etablerede og drev de første brinttankstationer i Danmark. Danish Hydrogen Fuel A/S blev solgt til Everfuel i begyndelsen af året, men Strandmøllen leverer fortsat miljøvenlig brint til tankstationerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078