23948sdkhjf

DPA Microphones chef: Oscar-pris kan give vækst på sigt

Hos ledelsen i DPA Microphones er det primært stoltheden og skulderklappet, man tager med i forbindelse med den Technical Achievement Award fra Oscar-Akademiet, der kom i hus i lørdags.

- Men på sigt, så kan selve prisen også være med til at åbne flere døre for os, siger Kalle Hvidt Nielsen, CEO for DPA Micropones til Electronic Supply.

Mens flertallet i Danmark næppe er klar over det, så er DPA Microphones et velkendt og anerkendt navn, når man spørger lydteknikere, filmfolk og scenemestre i hele verden.

Og de fleste mennesker har nok også set mikrofonerne uden at vide, at det er dansk teknologi. De har været brugt i tv og på teatre i mange år.

- Vi har jo en high-performance mikrofon, der er relativt dyr. Så vi har primært været med på de helt store film med de store budgetter. Men med Oscar-prisen, så vil kendskabet til os brede sig også til de mindre produktioner, siger Kalle Hvidt Nielsen.

Det er navnligt det faktum, at DPA Microphones er stand til at producere stor lyd i selv de mindste miniaturemodeller. Det betyder, at man eksempelvis i filmoptagelser kan optage lyden via mikrofoner på skuespillerne og ikke behøver at angagere et helt lydhold med boomstang og ledningholdere.

- Og så har mikrofonen et meget højt dynamisk område, så den både kan levere høj kvalitet i selv den mindste hvisken og de største eksplossioner, forklarer Kalle Hvidt Nielsen.

Stor succes med komplekst design

Med hovedsæde i Allerød nord for København og produktion i Asnæs på Vestsjælland beskæftiger DPA Microphones 140 medarbejdere i den danske del af virksomheden. En stor del med tekniske evner og indsigt som ingen andre i verden.

Og virksomhedens flagskib er godt beskyttet mod kopiering i en kombination af forskellige beskyttelsesmetoder.

Blandt er det sikret, at man ikke unødigt offentliggør centrale dele af designet gennem detaljerede patentbeskrivelser.

- Designet er så komplekst, at andre ikke bare kan skille mikrofonen ad og efterligne det, vi gør, forklarer Kalle Hvidt Nielsen.

- Magien ligger i de ting, man ikke kan se. Vi presser fysikken til det yderste. Og eksempelvis de instrumenter, som vi bruger til at måle på de kritiske parameter i produktionsprocessen, dem har vi selv udviklet, for der fandtes ikke noget, der kunne måle så præcist på de parametre, som vi skulle bruge, forklarer Kalle Hvidt Nielsen.

DPA Microphones danske selskab omsatte i 2019 for 131 millioner kroner og havde et overskud på 19,5 millioner kroner.

DPA Microphones driver også en række udenlandske selskaber og er til stede i USA, Hong Kong, England og Tyskland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078