23948sdkhjf

Putin åbner døren for Linak

Linak er for alvor klar til at prøve kræfter med det russiske marked og etablerer datterselskab i Moskva.
Torsdag 1. marts åbnede Linak Rusland. Selskabet får adresse i Moskva og skal ud over Rusland dække Ukraine, Kasakhstan og Hviderusland.

Linak A/S har via lokal samarbejdspartner været i landet i knap 10 år, men timingen er nu til at gå skridtet videre og etablere eget selskab, som skal sælge aktuatorsystemer.

Satser på vækst i BRIK-landene
Den russiske regering har meldt ud, at opmærksomheden fremover skal øges på sundhedssektoren. Rusland følger den globale, demografiske megatrend, som peger på, at der bliver flere og flere ældre mennesker. På det russiske marked sætter Linak fokus på hospitalssengen, som kan hæves og sænkes elektrisk.

- Der findes omkring en million hospitalssenge i Rusland, og stort set ingen af dem er elektrisk justerbare. Til sammenligning er der ca. 33.000 i Danmark, og heraf er mere end halvdelen elektrisk justerbare, siger Per Rosenberg Andersen, vice-president og CCO hos Linak.

Et andet argument for ekspansionen er, at den øgede levestandard i Rusland på sigt vil styrke Linaks muligheder inden for komfort og kontormøbler. En tredje årsag er, at Linak satser på vækst-firkløveret BRIK-landene (Brasilien, Rusland, Indien og Kina) og allerede er at finde i Brasilien og Kina med egne datterselskaber.

- Vi ser et stort og spændende marked i Rusland, hvor vi forventer at femdoble vores omsætning inden for de næste fem år, tilføjer Per Rosenberg Andersen.

Hospital og landbrug
Linak er kendt verden over for sine elektriske aktuatorer. Derudover udvikler koncernen intelligent teknologi, der gør det muligt at tilslutte tilbehør til hospitalssengen i form af forskellige sensorer, som letter arbejdet for plejepersonalet. Det kan fx være en vejesensor, en sensor som tænder lys under sengen, eller en sensor, som alarmerer, når patienten forlader sin seng.

Et andet fokusområde i opstartsfasen er landbrugs- og entreprenørmaskiner.

- Flere internationale producenter har planer om at etablere sig i Rusland, og de planer skal vi være en del af. Derfor skal vi være på markedet, så vi er klar til at levere aktuatorer og intelligent teknologi til deres maskiner, forklarer Per Rosenberg Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079