23948sdkhjf

Konkurs: Derfor gik dansk hi-fi-forhandler ned

Leveringsproblemer og galopperende fragtpriser tog livet af den kendte danske hi-fi-forhandler HiFiFreaks. Sådan lyder det fra tidligere direktør Daniel Juel Nielsen, der ejede firmaet sammen med iværksætteren Thomas Sillesen.

- Vi havde et halvt år, hvor det var svært at få varer hjem. Salget gik egentlig godt, fordi mange sad hjemme under corona. Men fragtpriserne fra Kina stak af. Vi måtte afbryde samarbejdet med en af vores leverandør. En anden leverandør blev lukket ned, siger Daniel Juel Nielsen.

Siden HiFifreaks i november blev taget under konkursbehandling, har RetailNews flere gange forsøgt at få kurator i tale, men uden held. Varelageret er i gang med at blive solgt på auktion.

Skrantende økonomi

HiFifreaks begyndte i 2007 at importere eksklusivt hi-fi-udstyr direkte fra producenterne og sælge dem til danske forbrugere online. Siden åbnede webbutikker i både Sverige og Norge.

Men økonomien skrantede gevaldigt med underskud og tvivl om driften. Den 12. oktober sidste år stoppede Daniel Juel Nielsen pludselig som direktør, og HiFifreaks blev sendt til tvangsopløsning.

Kort tid efter kom konkursbegæringen.

- Det er aldrig sjovt at lade noget gå konkurs. Hverken for leverandører eller os, siger Daniel Juel Nielsen og tilføjer, at der inden for få uger muligvis kommer en ny ejer af HiFifreaks.

Hovedejer med flere konkurser

Daniel Juel Nielsen ejede 25 pct. af selskabet, men siger, at han nu er helt ude af det. Kort før tvangsopløsningen stiftede han et nyt selskab, Head Freaks, som sælger hovedtelefoner online.

Onlinebutikken er indtil videre blot en sidegesjæft, siger Daniel Juel Nielsen, som efter konkursen i HiFiFreaks har fået job hos kinesiske International Audio Group.

Thomas Sillesen, der var hovedaktionær i HiFifreaks, er bedst kendt for at stå bag ingeniørfirmaet BIIR, der sidste år gik konkurs og blev opkøbt. Hans holdingselskab blev også taget under konkurs, og for nyligt satte han sit tabsramte firma Densen Audio Technologies til salg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094